#BabyFriendly2016 – Dr Feelgood: Fraza „jedem za dvoje“ je potpuno pogrešna

Magazin „Mama i beba“ i Color Press Grupa, treću godinu zaredom, organizuju „Baby Friendly“, konferenciju o problemima zasnivanja porodice, trudnoći, porođaju i materinstvu. #BabyFriendly2016 će se održati u četvrtak, 19. maja u Hotelu 88 Rooms u Beogradu. Učesnici konferencije biće renomirani ginekolozi, pedijatri, akušeri, babice, genetičari, psiholozi, mame…

Foto: PR

Foto: PR

Case study pod nazivom „Dr Feelgood u epizodi drugo stanje“ prezentovaće Saša Plećević, poznatiji kao Dr Feelgood.

Šta sve podrazumeva program „Dr Feelgood u epizodi drugo stanje“?

– Tokom programa edukujemo trudnice šta da jedu, koliko da jedu, kada da jedu, kako da treniraju, kojim intenzitetom, koliko puta nedeljno. Sve te stvari savetuju se individualno, u zavisnosti od toga kako se hranila žena pre trudnoće, koliko je bila fizička aktivna itd.

Kako frazu „jedem za dvoje“ pretvoriti u zdravu i izbalansiranu ishranu, uz određenu fizičku aktivnost tokom trudnoće?

– Fraza „jedem za dvoje“ je potpuno pogrešna. Žena u trudnoći bi trebalo da se ugoji do 15 kilograma, ali naravno to zavisi i od toga koliko kilograma je imala pre trudnoće, kako se hranila i koliko je bila fizička aktivna. I tokom trudnoće treba voditi računa o hrani koja se unosi, kako se ona priprema i treba biti fizički aktivan, u skladu sa mogućnostima. Zdrava, umerena ishrana i fizička aktivnost su preduslovi za lakši porođaj. Vežbanje sprečava kardiovaskularne probleme tokom i posle trudnoće. Uz određenu ishranu i aktivnost mogu se sprečiti komplikacije tokom trudnoće, gojaznost, bolovi u leđima i nogama, a trudnice imaju više energije.

Program konferencije i način prijave možete pogledati na linku www.color.rs/babyfriendly2016/

Foto: PR

Foto: PR

Pročitajte i… Ginekolozi, pedijatri, genetičari, psiholozi učesnici konferencije #BabyFriendly2016 19. maja u Beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije