23.08.2015 Ankete

Anketa: Da li biste zamenili ljubimca vašim mališanima da to ne primete?

Za mališane, kućni ljubimac je više od životinje – oni su članovi njihove porodice i verni prijatelji. Nije važno da li se radi o kornjači, hrčku, papagaju, psu, mački… deca ih obožavaju. Oni dete ispraćaju u školu i raduju mu se kada se vrati. Oni osete podjednako i sreću i tugu i zaista znaju da uteše poput najboljeg prijatelja.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Nažalost, sreća i radost posedovanja kućnog ljubimca ide zajedno i sa tugom kada dođe do njegovog gubitka, bilo to zbog starosti, bolesti ili nesreće. Mališane ne možete zaštiti od bola koji tada osete, ali im i te kako možete pomoći da se sa njim izbore. Ali, na pravi način!

Gubitak kućnog ljubimca može biti veoma težak događaj za celu porodicu, kako za roditelje tako i za dete. U ovakvom trenutku prva misao roditelja je da nađu način kako bi dete poštedeli tuge.

Ova želja često ih navede na izbegavanje i ignorisanje istine pa i na upotrebu laži koja se često povezuje sa izjavama da je ljubimca neko ukrao ili da se odmara i spava. Međutim, neretko se dešava da roditelji pribegavaju i rešenju zamene kućnog ljubimca kako bi poštedeli dete patnje i bola. Ali, mnogi smatraju da je ovaj čin, iako dobronameran, jedna vrsta nemoralne prevare mališana.

Kažite nam šta vi mislite:

Trenutno nema aktivnih anketa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije