17.05.2018 Ishrana deteta

Da li se zbog nezdrave hrane koju dajete deci osećate loše?

Od kada sam se porodila pomalo sam se grozila pomisli da se približava dan kada ćemo morati uvesti normalnu hranu. I ovako nisam najsposobnija kuvarica u galaksiji, a uz to sam se bojala da bi se M. mogla baciti na mamu i – odbijati sve vrste hrane. Ne samo da sam bila teška za jesti, bilo je situacija kada nisam odbijala hranu ni po sistemu volim – ne volim već po sistemu „ko me hrani“.
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Ako će me deda hrani, može. Ako moram sama, ništa, piši kući propalo. I toliko sam dugo ustrajala u tome da se i sama sećam situacija u kojima bi moja mama, nakon sati rasprave, završila sa ‘Nema problema, onda nećeš ustati dok ne pojedeš!’ Neću prepričavati sled događaja, ali ću spomenuti da su svima poznate porodične anegdote u kojima brat odlazi na trening dok se moja mama prepire sa mnom oko jela, a kada se vrati s treninga – ja i dalje sedim za stolom. Vidite da sam imala zašto živeti u strahu od starta?

Nezdrava hrana i deca

Na moju sreću, M. je od početka prihvatila sve što joj se nudilo. Može brokoli, daj šargarepu, pečurke i spanaća. Može i slatko i slano i po bakinoj recepturi i kinesko. Došli smo do toga da je bez pogovora jela sočivo, a ponekad je znala za doručak zatražiti spanać i supicu. Naravno, kao većina dece, morala je ipak nešto probrati – tako nije preterano zainteresovana za jaja od rođenja, ali ni za kravlje mlijeko. Ipak, to su namirnice koje se lako ubace u štošta tako da težih prepreka nismo imale. Do nedavno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije