18.11.2010 Ishrana deteta

Rižoto sa bundevom

– od osmog meseca

Potrebno je:

1 crni luk, sitno iseckan

2 kašike putera

100 gr očišćenog i opranog integralnog pirinča

150 gr bundeve, iseckane na kockice

450 ml ključale vode

3 zrela paradajza (oljuštena i sitno isečena)

50 gr naribanog trapista

Priprema:

Kašiku putera rastopite u šerpici pa na njemu izdinstajte crni luk. Umešajte pirinač i dobro promešajte. Uspite vrelu vodu, poklopite i kuvajte na deset minuta na jakoj vatri. Sada dodajte bundevu, smanjite temperaturu, pa krčkajte desetak minuta dok sva tečnost ne ispari.
U međuvremenu, rastopite u  tiganju drugu kašiku putera,  dodajte isečeni paradajz, pa ga prokuvajte nekoliko minuta. U masu od paradajza umešajte naribani sir, a potom mešavinu paradajza i sira umešajte u masu od pirinča i bundeve. I, eto – ukusan obrok je gotov. Uz ovaj prilog, odlično se slaže dinstano belo pileće meso.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije