
Predlog za današnji ručak: Gurmanski đuveč
[caption id="attachment_109551" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana Specijal[/caption] Sastojci: 1 kg svinjskog vrata bez kostiju ...
pročitaj jošPotrebno je:
1 crni luk, sitno iseckan
2 kašike putera
100 gr očišćenog i opranog integralnog pirinča
150 gr bundeve, iseckane na kockice
450 ml ključale vode
3 zrela paradajza (oljuštena i sitno isečena)
50 gr naribanog trapista
Priprema:
Kašiku putera rastopite u šerpici pa na njemu izdinstajte crni luk. Umešajte pirinač i dobro promešajte. Uspite vrelu vodu, poklopite i kuvajte na deset minuta na jakoj vatri. Sada dodajte bundevu, smanjite temperaturu, pa krčkajte desetak minuta dok sva tečnost ne ispari.
U međuvremenu, rastopite u tiganju drugu kašiku putera, dodajte isečeni paradajz, pa ga prokuvajte nekoliko minuta. U masu od paradajza umešajte naribani sir, a potom mešavinu paradajza i sira umešajte u masu od pirinča i bundeve. I, eto – ukusan obrok je gotov. Uz ovaj prilog, odlično se slaže dinstano belo pileće meso.
[caption id="attachment_109551" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana Specijal[/caption] Sastojci: 1 kg svinjskog vrata bez kostiju ...
pročitaj jošSastojci: 2 kivija 1 kašičica švapskog sira 1 kašika kukuruznih klica 1 kašičica meda (pasterizovani!) Priprema: Ol...
pročitaj još[caption id="attachment_37813" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci za koru: 200 gr masti 5 kašika šeće...
pročitaj još