20.10.2016 Rastemo i učimo

Pametna kupovina poklona za određeni uzrast deteta

Pokloniti nešto nekome koga volimo pruža zadovoljstvo i nama i osobi kojoj poklanjamo. Poklonom se može pokazati mnogo toga – ljubav, poštovanje, naklonost, nežnost…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Poklon za dete ili decu je prava čarolija kada stižu praznici ili rođendani. Njima je lako kupiti bilo šta. Raduju se igračkama, bojankama, knjizi, olovkama, tašnama, odeći i slatkišima podjednako. Ali su igračke uvek u prvom planu. Naša je preporuka da dobro razmislite kojeg uzrasta je vaše dete te u skladu sa tim i izabrati poklon.

Bebama preporučujemo zvečke, plišane figurice, veće mekane igračke koje su bezbedne za igru. Igračke koje stvarno trebaju deci su one koje im omogućavaju da nauče nove veštine, vežbaju odnose sa drugarima i svetom. Igra je za decu, ali ako je uz to i zabavna, deca uče da otkrivaju sebe i stiču korisna iskustva. Dobre igračke podstiču razvoj deteta u svakom smislu.

Uzrast od četvrte do sedme godine predstavlja period intenzivnog dečjeg razvoja. Odrastajući, postaju sve spretniji i aktivniji. Nakon treće godine dete poseduje veliku količinu energije koju mora izbaciti iz sebe. Već može da vozi tricikl, da gura veća kolica, koristi pribor za crtanje, da se igra krupnim bockalicama, oblikuje plastelin u jednostavne predmete i provlači pertlu kroz manje otvore.

Knjiga je takođe odličan poklon za decu koja već znaju čitati. Knjiga je jedno posebno blago iz čega se i uči, ali se ujedno i zabavlja. Naučite dete da je čitanje zabava, a ne samo jedan zadatak koji je zadat od strane učitelja i nastavnika.

Ne zaboravite! Sve je dobro osim deteta koje samo sedi na klupi, posmatrajući ostalu decu kako se igraju, sa ili bez pravila. Najgore je kada dete nije ni na klupi, nego kod kuće, daleko od vršnjaka, od svežeg vazduha, sunca, radosti i rumenih obraza. A boravak napolju je dobar i za vas, posebno ako ste jedan od učesnika igre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije