22.04.2014 Zdravlje deteta

7 sigurnih znakova da vaše dete ima alergiju

U zavisnosti od toga koliko su ozbiljne, alergije mogu vašem detetu da naprave veliki problem, stoga je najbolje da obratite pažnju na ove znakove kako biste na vreme odveli dete lekaru.

alergija

Često trlja nos

Jedan od najsigurnijih znakova da vaše dete ima alergiju. Ono neće samo da se seti da izduva nos, niti da vam kaže da ga često svrbi, ali ako primetite da često trlja nos, obavezno to pomenite lekaru.

Reaguje na promenu vremena ili godišnjih doba

Ako početkom jeseni ili proleća dete počne da slinavi ili kija, to je verovatno zbog alergija. Alergije mogu da se otkriju i u toku zime kad dete zbog čestog boravka u kući može da ispolji alergiju na prašinu.

Odjednom mu je loše

Vodili ste dete u park ili se igralo sa životinjama, jelo je nešto novo, a onda počelo da kašlje, suze mu oči, čak ima i malu temperaturu? Ako bilo koja od ovih aktivnosti pokrene reakciju, sigurno je u pitanju alergija.

Često kija

Ovo je prvi znak da se alergija sprema. Ako dete često kija, a nema druge simptome prehlade, alergija je u pitanju. Probajte da pratite ove simptome kako biste mogli da objasnite pedijatru kad i kako se ispoljavaju.

Nos mu je hronično slinav

Ako vašem mališanu stalno curi nos, pravac kod lekara. Ovu alergijsku reakciju mrze svi jer nos ume da curi nedeljama dok se alergen ne ukloni.

Ima osip

Osip može mnogo toga da izazove, ali najbolje je da posetite pedijatra da vam kaže tačan uzrok. Ako je osip na alergijskoj bazi, najčešće je ključ u promeni ishrane.

Često boluje

Deca koja imaju alergije se često i razboljevaju. Do toga dolazi jer ih simptomi alergije iscrpe pa su podložniji bolestima. Česti bronhitisi i prehlade su siguran znak alergija.

Izvor: Nadlanu.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije