14.10.2016 Zdravlje deteta

Da li vaša deca jedu preporučenih 5 voćnih/povrćnih porcija dnevno?

Konzumiranje voća i povrća izuzetno dobro utiče na zdravlje dece, imajući u vidu unos biljnih vlakana, vitamina i minerala, smanjenje rizika od gojaznosti i nastanka raznih zdravstvenih problema, a doprinosi i boljem školskom performansu. Međutim, većina dece u današnje vreme ne konzumira preporučene porcije voća i povrća, kojih bi trebalo da bude pet ili više u toku dana.

v1

Foto: Promo

– Prema nekim istraživanjima, samo 22% predškolske dece i 16% dece između 6 i 11 godina prati preporuke Svetske zdravstvene organizacije u vezi sa unosom 5 porcija voća i povća svakodnevno, što se veoma loše odražava na navike u ishrani dece u daljem životu – izjavila je Tatjana Popović, prvi sertifikovani healt coach u Srbiji.

Istraživanja, takođe, pokazuju da su roditelji svesni činjenice da svakodnevna ishrana dece treba da obiluje voćem i povrćem, ali zbog brzog načina života nisu u mogućnosti da im ponude dovojno zdravih namirnica u odgovarajuće vreme, pa se zdravi obrok često zameni onim koji je lakše dostupan.

Foto: Promo

Foto: Promo

Prepoznajući potrebe roditelja, Iceberg Salat Centar je ponudio užinu „Junior“, proizvod za koji je posebno razvijena tehnologija koja omogućava da se voće i povrće koje je iseckano, oprano, bez konzervansa održi svežim 4 do 7 dana, a da se pritom ne izgube nutritivna svojstva. Proizvodi su spakovani u ambalažu koja je pogodna za poneti i čuva svežinu.

– Junior nije proizvod, nego koncept koji ima za cilj da motiviše decu da od najranijeg uzrasta krenu da se hrane zdravo i steknu zdrave navike. Trudili smo se da kroz junake koji prate svaki proizvod, komuniciramo prave vrednosti: sport, umetnost, nauku, tako da deca kroz igru stiču svest o dobrim ličnim osobinama i uče kako voće/povrće utiče na zdravlje – izjavila je Jelena Popović-Bujić, menadžer za razvoj poslovanja Iceberg Salat Centra.

Foto: Promo

Foto: Promo

– Svaki roditelj ili primarni staratelj, ima veliki uticaj na ishranu svog deteta. Deca slede primer starijih i zbog toga je važno da budemo dobar uzor pri izboru svakodnevnih namirnica, jer čak i male promene u ishrani mogu imati veliki uticaj na zdravlje mališna – dodala je Tatjana Popović.

“Junior” zdravu užinu, Iceber salat centra, čini 5 osnovnih proizvoda: jabuka, šargarepa, kruška, krastavac, paprika, u pakovanjima od 80 do 100 grama, što je dovoljno za užinu jednog mališana. Proizvodnu liniju prate: bojanka sa pesama o junacima, nalepnice sa pojmovima i mapa za lepljenje. Proizvodi će biti dostupni od sredine oktobra u svim većim maloprodajnim lancima na području Beograda i Novog Sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije