09.03.2021 Zdravlje deteta

Jamieson Probiotic Baby

U organizmu čoveka u gastrointestinalnom traktu živi oko 100 triliona bakterija.

„Naseljavanje“ gastrointestinalnog trakta bakterijama kreće kod beba još dok su u maminom stomaku, a završava se oko 3će godine života.

Bebe koje su rođenje prirodnim putem, razvijaju mikroorganizme iz majčine posteljice oni ih štite i od velike su važnosti. Bebe rodjene carskim rezom imaju manje razvijene crevne bakterije u poređenju sa bebama koje su rođene prirodnim putem, što omogućava lakši razvoj crevnih infekcija i alergija u kasnijem periodu života.

Ove baterije u gastrointestinalnom traktu su od velike važnosti jer čine odbranu organizma od patogenih bakterija, jačaju organizam pospešujući stvaranje antitela koja nas štite, ali i  ubrzavaju apsorpciju hranljivih materija kao i metabolizam nesvarljivih delova hrane.

Zato je važno da od prvih dana života postoji ravnoteža bakterija u gastrointestinalnom traktu. Ovo postižemo primenom probiotika, kada su oni potrebni našem organizmu.

Probiotici su živi mikroorganizmi koji dati u dovoljnim količinama mogu da imaju pozitivan efekat na zdravlje domaćina, a čija ja dobrobit dokazana u kontrolisanim studijama.

Jamieson Probiotic Baby kapi su tečni probiotski preparat idealan za bebe od prvog meseca do treće godine. Jamieson Probiotic Baby sadrži jedinstveni soj BB-12® – najispitivaniji soj Bifidobacterium sa preko 180 objavljenih kliničkih studija, koristi se u celom svetu od 1985., bez neželjenjih efekta. Ovaj soj dokazano podržava razvoj zdrave crevne flore, poboljšava funkcionisanje creva i sprečava nastanak dijareje. Deluje umirujuće i smanjuje iritabilnost beba. Jamieson Probiotic Baby kapi dodatno stimulišu imunitet kod beba i sprečavaju pojavu akutnih respiratornih infekcija.

U toku prvih šest meseci života vaše bebe najčešće idete kod svog pedijatra zbog grčeva kod novorođenčadi, vraćanja sadržaja želuca posle dojenja, kao i zbog zatvora kod beba. Probiotici mogu biti od velike koristi za prevenciju navedenih simptoma. Probiotici pomažu normalan razvoj zdrave crevne flore.

Jamieson Probiotic Baby kapi podržavaju razvoj zdrave crevne flore, nisu genetski modifikovane i ne sadrže veštačke dodatke, ukuse i boje.

Jamieson Probiotic Baby kapi su odobrene za primenu kod odojčadi od prvih dana života.

dr Iva Batilović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije