22.04.2014 Ishrana

Ishrana beba: 11 načina da sebi olakšate posao

Sigurni smo da ćete neke od ovih saveta naći korisnim ako želite da izbegnete gomilu situacija koje vam zagorčavaju život.

ishrana

1. Odgovarajuća stolica

Pronađite pravu stolicu u kojoj će vaša beba sedeti i koja će je sprečiti da napravi nered tokom obroka. Deo za posluženje bi trebalo da je srednje veličine. Ako je manji, hrana će se prosipati sa strane, a ako je velik, imaćete problema da ga operete u sudoperi. Isto tako, odaberite stolicu čije sedište je lako očistiti. Na kraju, obratite pažnju i na izgled stolice (nije najvažnija stvar, ali je uzmite u razmatranje).

2. Kalup za led

Odaberite kalup koji ima poklopac i tako sprečite potrebu za najlonskom folijom. Obratite pažnju i na odgovarajući oblik kalupa kako bi smznute kocke kaše lakše ispadale napolje.

3. Višekratne kesice za kašu

One su odlično rešenje za bilo koju kašastu hranu. Možete je koristiti i za različite soseve ili jogurt. A s obzirom na to da ih možete koristi više puta, uštedećete i novac .

4. Kuvar za bebe

Ok, znate da pripremite kašu. Međutim, osim što može da predstavlja izvor inspiracije, kuvar za bebe će vas osloboditi nedoumica oko toga koliko dugo treba da se kuva povrće ili koliko vode/mleka treba da dodate u kašu.

5. Blender

Blender i slični aparati za hranu su odlični za kašu i ceđene sokove. Bebe ne mogu da žvaću povrće pa je blender pravo rešenje.

6. Kupovna kašica

Kada nemate vremena da svom mališanu pravite hranu, kupovne kašice su dobra alternativa. Ima ih različitih vrsta. Možete izabrati one koje su pune povrća, bogate proteinima, bez šećera itd.

7. Portikla

Portikla od mekane plastike sa pregradicom u koju padaju mrve su najbolji izbor. Montirajte malu kuku na zadnjoj strani bebine stolice i tu zakačite portiklu – tako ćete uvek znati gde je i neće vam smetati dok obavljate razne kućne poslove.

8. Posuđe za mališane

Na ovo morate misliti kada vaše dete počne da se koristi viljuškom i kašikom. Uzmite u obzir činije koje imaju neklizajuće dno i zaobljene ivice.

9. Šolje

Isprobajte zatvorene šolje sa slamčicom. Slamčica koja je otvorena nije dobra za bebe koje je prvi put koriste – kaše i tečnosti će biti svuda osim tamo gde treba. One su idealne kada beba malo poraste i lako se čiste posle upotrebe. Slamčice koje treba da zagrizete da biste sisali su dobre samo za vodu pošto ostaci znaju da se zaglave u njoj.

10. Posebne kutije za grickalice

Teško je da zamislite vreme kada se nisu koristile. Možete je napuniti keksićima od žitarica ili svežim voćem kao što su maline ili kupine.

11. Podloga za hranu

Ako želite da izbegnete neprijatnu situaciju u restoranu kada vaše dete poželi da baci tanjir sa stola, idealno rešenje su podloge za hranu. Lepljive trake sprečavaju da se podloga pomera.

Autor: Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije