15.11.2014 Moja Beba

Kada beba treba da nauči da piški „kao velika“

Neke bebe prestanu da piške u pelene i pre svog prvog rođendana, a drugima je potrebno znatno više vremena. Kada i kako će vaša beba „izaći“ iz pelena i konačno početi da piški kao „velika“, zavisi, pre svega, od nje same, ali i načina na koji ste je nagovorili da pređe na nošu.

beba nosa

„Izlazak iz pelena“ jedan je od najvećih koraka u životu vaše bebe, te zahteva da ona oseti kada je spremna da ga napravi.

Ukoliko dete već sa nepunih godinu dana želi da bude „kao veliko“, te iskaže želju da koristi toalet, jer se u pelenama više ne oseća najudobnije – vi baš imate sreće! Ali, postoje i deca kojima je za sve to potrebno znatno više vremena. Ako vaša beba spada u ovu drugu grupu, ni tada nemate razloga za brigu – treba da znate da pojedini mališani proslave i svoj treći rođendan u pelenama.

Ono što je važno i na šta morate da obratite pažnju jesu znaci koje beba pokazuje kada je spremna da napravi ovaj veliki korak. Samo je nikako silom nemojte terati da pređe na nošu ili toaletnu šolju pre nego što ona sama ne pokaže interesovanje.

Strah od „velikog toaleta“

Jedna od najvažnijih stvari jeste da se bebe često plaše „velikog toaleta“ jer je to velika nepoznanica (morate priznati da iz perspektive vašeg deteta ona deluje zaista veliko) u kojoj stvari jednostavno nestaju, a ispušta i zastrašujuće zvuke kada se povuče voda.

Čak i ukoliko ste uspeli da privolite dete na nošu, ne očekujte da će sve odmah ići glatko i da nećete biti „incidenata“ – znajte da su oni u početku sasvim normalna pojava jer mališan tek uči da kontroliše ono što je do tada bez problema mogao da obavi kad god je (i gde je) hteo.

Kada je vaša beba spremna za nošu

Beba najčešće želi da pređe na nošu između 18. i 24. meseca. Ukoliko je vaše dete mlađe a već pokazuje spremnost da započne „noša trening“, vi ste jedna ekstrasrećna mama.

Autor: Life Content, M.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije