12.02.2016 Ishrana Moja Beba

Kako hraniti bebu flašicom?

Dojenje je najbolje za bebu, međutim, u jednom trenutku moraćete da pređete i na flašicu, a evo šta biste trebalo da znate o tome…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Iako se svima čini da od hranjenja bebe flašicom ne postoji ništa jednostavnije, novopečenim roditeljima čak i to može izgledati kao „špasnko selo“. Međutim, kao i za skoro sve ostalo, nema potrebe da brinete. U svakom slučaju, da biste bili sigurni da sve radite kako treba, donosimo vam kratko uputstvo za prvo hranjenje bebe flašicom:
– Dobro operite flašicu,
– Pre prvog hranjenja operite ili sterilišite flašicu i cuclu prema uputstvu na pakovanju.

Uvek proverite temperaturu

Koristite grejač za flašice imi činiju tople vode (nikako mikrotalasnu pećnicu) kako biste zagrejali svoje mleko ili mlačnu formulu. Pre nego što počnete da hranite bebu uvek proverite temperaturu flašice na svom zglobu.

Ne morate uvek da grejete mleko

Bebi možete da date i mleko koje je sobne temperature, pa čak i kada je skroz hladno. Neke bebe vole baš tako.

Nađite udoban položaj za hranjejnje

Izaberite neko udobno i prijatno mesto gde ćete hraniti svoju bebu i uvek imajte kod sebe krpu ukoliko beba podrigne ili bljucne.

Pridržavajte svoju bebu

Upotrebite svoju ruku ili jastuk kako bi vaša beba bila poduprta dok vi sa druge strane držite flašicu. Ukoliko vaša beba tokom hranjenja postaje nervozna, napravite pauzu i vidite da li će joj pomoći da podrigne.

Ne odustajte

Ukoliko dojite svoju bebu, postoji mogućnost da joj flašica neće biti najomiljenija. Međutim, nemojte da odustajete tako lako, svakog dana pokušajte ponovo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije