23.03.2018 Razvoj bebe

Bebe i rast prvih zubića

Kada mališanima počnu da rastu zubići, ne zna se ko postane nervozniji – oni ili roditelji. Ako vašoj deci sada rastu zubi, ovo vam je sigurno poznato.

U jednom trenutku vaša beba je raspoložena i smeje se, već sledećeg je nervozna, plače… a vi se neprestano pitate: da li je to zbog zuba?

S obzirom na to da deci zubi uglavnom rastu dok još ne znaju da pričaju, nemoguće je da znate da li je ta nervoza posledica rasta zuba ili nešto drugo. Kada zubić „izviri“ onda vam je jasno, ali dok se to ne desi…

Čekanje da porastu zubići je pravi pakao za roditelje. Ne možete baš mnogo da uradite da pomognete svojoj bebi, a jasno je da ne želite da ceo dan plače. I taman kada pomislite da je gotovo – eto ga, niče sledeći.

Pročitajte još…Kako da vodite računa o bebinim zubićima?

Svesni ste da je nemoguće držati se rutine dok im rastu zubi. Desni ih svrbe, bole, što dovodi do toga da se često bude, onda duže spavaju tokom dana, neće da jedu… Koliko god da pokušavate da svakodnevne stvari idu uobičajenim tokom, svesni ste da je to skoro nemoguće, ali i dalje se trudite.

Pokušavate da olakšate svom mališanu „agoniju“ na sve moguće načine. Probate sva moguća „domaća pomagala,“ tražite na Internetu šta bi još moglo da pomogne, pitate lekare…

Ipak, koliko god da ste i vi i beba nervozni, morate priznati da osećate neku neobičnu sreću kada niknu prvi zubići. Iako je to sasvim uobičajen proces, nekako ste ponosni na to što vaš mališan raste. A da ne pričamo o tome koliko ćete biti srećni kada vam se dete nasmeje i pokaže te svoje biserčiće!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije