14.10.2015 Razvoj bebe

Gimnastika za bebe: Postepeno stimulišite bebine mišiće

Već tri-četiri nedelje posle rođenja, poželjno je da roditelji postepeno počnu da stimulišu bebine mišiće kako bi pospešili njihov razvoj. Posle prvog meseca, kada je budna, trebalo bi dva-tri puta dnevno okrenuti bebu na stomačić: ova vežba će joj pomoći da ojača mišiće vrata, od kojih zavisi sposobnost uspravnog držanja glave.

 

beba

Od trećeg meseca pa nadalje, pomozite bebi da ojača leđne mišiće: uhvatite je za ručice i vucite prema sebi dok ne dođe u sedeći položaj. Ponovite vežbu nekoliko puta.

Od petog meseca, da biste stimulisali uspravno držanje glave, uzmite bebu u naručje i brzo hodajte ili se krećite plesnim korakom.

Oko sedmog-osmog meseca, možete ojačati mišiće bebinih nogu tako što bebu stavite da stoji na vašim kolenima, uhvatite je ispod mišica i blago je podižete i spuštajte kao da skakuće.

Od deset meseci pa nadalje, da biste stimulisali bebu da sama ustane, odmaknite se pola metra od nje, pružite ruke ka njoj i zovite je da dođe do vas da je zagrlite, puštajući je da, ako je spremna, sama ustane.

Izvor: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije