26.01.2016 Razvoj bebe

Kako da izađete na kraj s dečjim ”ispadima”

Koliko često popustite pred histeričnim zahtevima mališana da mu kupite slatkiš na kasi supermarketa? Previše često, prema vašem mišljenju. Evo nekoliko načina kako da se izborite s dečjim ispadima…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Za većinu roditelja rafovi uz kasu prepuni čokoladica i bombona najveći su izazov, i to na samom izlasku iz radnje. Upravo zbog toga, određeni lanci supermarketa na Zapadu počeće sve nezdrave proizvode pored kase da zamenjuju zdravim opcijama, kao što su voće, jezgrasti plodovi i sokovi. Dok ovaj trend ne stigne do nas, pokušajte da izbegnete scene kod kase i to na sledeći način:
* Nacrtajte ili odštampajte sliku užine koju biste voleli da vaš mališan pojede i ponesite je u kupovinu. Potom zajedno s detetom pronađite konkretnu namirnicu u supermarketu.
* Na kasi, dok stavljate kupljenu robu na pokretnu traku, opisujte mališanu svaki komad. Pitajte ga koje namirnice jedu svi članovi porodice i šta je njegova omiljena hrana.
* Zaokupite pažnju deteta tako što ćete ga, pod uslovom da je bezbedno za njega, zamoliti da stavlja kupljenu robu na pokretnu traku.
* Fokusirajte se na namirnice koje dete može da jede, a ne na one koje nisu zdrave za njega. Pričajte mu kada će ih moći jesti, šta će još pojesti uz njih i opišite mu njihov ukus.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije