12.09.2015 Razvoj bebe

Prerano rođene bebe sporije napreduju u životu?

Prerano rođenje bebe požurile su sa dolaskom na ovaj svet, ali u gotovo svemu ostalom u životu biće sporije, zaključak je novog britanskog istraživanja.

Naučnici Univerziteta u Vorviku ustanovili su vezu između rođenja pre termina i lošijeg akademskog uspeha i manje plaćenih poslova u odraslom dobu.

U studiji objavljenoj u magazinu „Psihološka nauka“ ispitivano je 15.000 ljudi, sa krštenicom iz 1958. i 1970. godine. Većina je rođena u Engleskoj, Škotskoj i Velsu pet nedelja pre termina. Ispitanici su imali lošiji uspeh u školi nego vršnjaci koji su na svet stigli posle devet meseci. Naročito su imali problema sa matematikom. Posledice se nastavljaju i kad zađu u odraslo doba, pa imaju povećan rizik da budu nezaposleni ili da rade kao manje kvalifikovani radnici. Tokom života će češće osetiti finansijske teškoće, teže će se popeti na poslovnoj lestvici, a i dolazak do nekretnine neće im biti lak.

Pročitajte još…Prerano rođena deca i moguće komplikacije

Naučnici kažu da ovi alarmantni podaci mogu biti iskorišćeni u školskom sistemu tako što će se posebna pažnja obratiti na prevremeno rođenu decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije