06.10.2014 Zdravlje bebe

Kako da zaustavite hrkanje kod beba?

Napokon ste postigli da vaša beba spava nesmetano i sada se možete posvetiti svojim drugim obavezama? Super, jedan deo ste rešili i sada je vreme da usavršite i druge tehnike uz pomoć kojih ćete rešiti probleme koji muče mnoge roditelje. Ima li i vaša beba problema s hrkanjem? Primetili ste kako svaki put kada zaspe, vaše dete počne da proizvodi one zvukove koji se kod odraslih smatraju iritantnim?

beba hrče

Do hrkanja dolazi zbog mnogih razloga, a bilo bi dobro znati kako da zaustavite tu nezgodnu pojavu.

Vaše dete je još malo i nije svesno zvukova koje proizvodi, ali to ne znači da mu ne možete pomoći. Hrkanje svoje bebe možete sprečiti uz pomoć nekoliko metoda, a među njima je i topla i opuštajuća kupka.

Kako vaša beba više ne bi imala ovih problema, pokušajte da joj očistite nosne puteve uz pomoć kupke. Bilo bi najbolje da to činite uveče kada spremate svog anđela za spavanje i kada je najopuštenije.

Beba više ne mora da hrče, a problem je rešiv uz pomoć čišćenja nosnih pueva. Ponekad do hrkanja dolazi zato što su detetu začepljeni sinusi. Pored toga što se vaše dete ne može naspavati, kao ni vi, još se uz sve to javlja i hrkanje.

Pokušajte očistiti nosnu šupljinu uz pomoć morske vode u spreju. Možda vam ova jednostavna metoda pomogne da se rešite hrkanja i omogućite svom detetu nesmetan san.

Nikada nemojte previše čekati kako bi svoje dete stavili na spavanje. Pojedina istraživanja su pokazala da neke bebe imaju problema s hrkanjem zato što su ih roditelji stavili u krevet tek kada su bila previše umorna. Neka beba ide rano na spavanje.

Pobrinite se da u dečjoj sobi nema alergena koji mogu dovesti do prevelike količine sluzi zbog čega kasnije dolazi do hrkanja. Pazite da se u dečjoj sobi ne nalaze životinjske dlake, perje i prašina. Ne zaboravite da puno toga zavisi od vas kao roditelja koji je dužan svom detetu da osigura najbolje uslove za odrastanje.

Izvor: mojedijete.com, M.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije