19.11.2015 Zdravlje bebe

Mama čiji je sin oboleo od velikog kašlja: Vakcinišite svoju decu!

Jedna mama skrenula je pažnju javnosti i podigla svest o važnosti vakcinacije objavivši srceparajući video njene bebe obolele od velikog kašlja…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Mama Rebeka Harman iz Australije postavila je na svom Fejsbuk profilu video u kome se može videti njen četvoromesečni sin Ostin koji boluje od velikog kašlja, a koji nije bio vakcinisan.

“Više od tri nedelje budila sam se svaki put kada bi se moj dečak zakašljao iz straha da će prestati da diše. Svaki. Mogući. Put. Ne želim da iko drugi to obavlja umesto mene. Za sve vas koji ste protiv vakcinacije ili još uvek niste sigurni da li bi trebalo da vakcinišete svoju decu, možda će vas moj video ubediti da to uradite”, napisala je Rebeka pored videa.

Ona je takođe napomenula da je njen sin bio bolestan već 23 dana u trenutku kada je video nastao i da se kašalj koji možemo čuti na snimku kategorizuje kao “dobar” kašalj za bebu koja boluje od velikog kašlja. U svakom slučaju, dodaje ona, “ovaj kašalj nije ništa u poređenju sa prizorom kada doslovno poplavi od kašljanja, kao i kada ne može da udahne ni tračak vazduha.”

“Ne zanima me da li ćete me ubeđivati da su vakcine loše i da ne sprečavaju ništa. Znate li zašto? Zato što ću na kraju dana makar probati da učinim nešto kako bih sprečila ovo. Neću sedeti skrštenih ruku i reći ‘paaa, vakcine nisu dobre, šta ja tu mogu…’. Ne raditi ništa po pitanju zdravstvenog stanja mog deteta je jednostavno pogrešno.

Ona je zamolila svoje prijatelje na Fejsbuku da podele njen video i podignu svest o važnosti vakcinacije. Video je podeljen više od milion ipo35 hiljada puta, a takođe ga je videlo više od milion ipo ljudi.

Pre nekoliko dana Rebeka je napisala da je njen sin vraćen u bolnicu i da će morati da zaključa svoj profil, kako bi se u potpunosti posvetila njemu.

Okay so I know I said I'd let the hate go. But I'm tired. Damn tired. I've been on duty for over 3 weeks having to wake…

Posted by Rebecca Harreman on петак 13. новембар 2015.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije