09.03.2018 Zdravlje bebe

Nega bebe za vreme leta: 7 saveta koje bi svaka mama trebalo da zna

Ako imate bebu staru nekoliko meseci, sigurni smo da ste već uznemirene pri samoj pomisli kako ćete “preživeti” leto, i preokupirane sa pitanjima šta je sigurno, a šta nije za vaše malo dete tokom vrelih dana.

Pri tom, mislimo na letnje aktivnost koje se odvijaju napolju i nije velika tajna da male bebe i sunce nisu baš dobitna kombinacija. Dakle, šta mama treba da uradi po tom pitanju?

Ovde se nalazi nekoliko vrednih saveta koje treba znati ukoliko dočekujete leto sa bebom koja nema ni 6 meseci starosti.

Krema za zaštitu od sunca je u stvari dobra
Američko udruženje pedijatara ističe da možete koristiti malo kreme za sunčanje na određenim delovima tela vaše bebe koja je mlađa od 6 meseci, ako nemate drugu opciju.

Upotreba zaštitne garderobe
Postoji mnogo šešira i odeće za bebe na tržistu koji su dizajnirani da zaštite bebe od štetnih sunčevih zraka. Regularna odeća nije dovoljna, zato ne pravite grešku misleći da je vaša beba zastićena ako ne nosi odgovarajuću odeću.

Uvek potražite hlad
Koristite baldahin na dečijim kolicima kad god idete u šetnju. Ponesite suncobran na bazen ili plažu da bi zaštitili vašu bebu od direktnog uticaja sunca koliko je to moguće.

Mudro izaberite bazen
Da, vaša beba može boraviti u bazenu. Ali, u onim bazenima koji sadrže mnogo štetnih hemikalija, kao što su na primer zatvoreni bazeni, postoji veliki rizik od oštećenja nežne kože vaše bebe i disajnih puteva.

Temperatura bazena je važna
Male bebe se lako prehlade, zato one mogu da budu u bazenima koji su zagrejani. Ako vam se čini da je voda hladna, svakako je još hladnija za vašu bebu.

Hidratacija je ključ
Da li znate da bebama treba 50% više tečnosti tokom letnjih meseci? Bebe mlađe od 6 meseci dojite još češće nego inače ili im dajte dodatnu količinu tečnosti.

Sprej protiv ujeda buba može da se koristi
Ako vaša porodica provodi leto na planini ili negde u šumi, repelent za insekte može da zaštiti vašu bebu ukoliko je ona stara barem dva meseca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije