23.10.2015 Zdravlje bebe

Ovako se pravilno masira beba

Masaža tela odličan je način da se beba opusti, da joj ubrzate cirkulaciju krvi (a samim time i proces razmene materija) i da provedete lepe trenutke zajedno. Vaš dodir pozitivno utiče na bebino raspoloženje i na njen celokupni fizički i mentalni razvoj. Da biste postigli maksimalni učinak, masirajte bebu najmanje dva puta nedeljno. Ako to budete činili i češće, nećete joj nauditi. Naprotiv, učinićete je još srećnijom i zadovoljnijom!

masaza

Ovako se pravilno masira beba:

1. GLAVA: Nežno masirajte bebino čelo, obraze i zadnji deo vrata. Činite to kružnim pokretima spuštajući se lagano prema njenim ramenima. Ako negoduje tokom masaže lica, nežno je poljubite i pređite na drugi deo tela (neke bebe jednostavno ne podnose da im se dodiruje lice).

2. RAMENA I GRUDI: Ramena izmasirajte spreda i otpozadi, koristeći palac i kažiprst. Da biste izmasirali bebina ramena u predelu lopatica, moraćete jednom rukom da je odignete od površine na kojoj leži, a drugom da je masirate. Možda vam zvuči komplikovano ali, verujte, brzo ćete savladati ovu tehniku.

3. STOMAČIĆ: Počnite od predela ispod rebara, pa nežno masirajte stomačić kružnim pokretima u smeru kretanja kazaljke na satu. Genitalna regija se NE masira.

4. LEĐA: Pažljivo okrenite bebu i postavite je da leži na stomaku. Ako još nije sposobna da samostalno drži glavicu, podmetnite joj jastuče ispod glave. Krenite sa masažom vratnog dela kičme, pa lagano, pravolinijskim pokretima, masirajte mišiće duž kičme. Nemojte direktno pritiskati pršljenove, već se držite „putanje“ sa leve i desne strane kičme.

Autor: Life Content
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije