28.04.2015 Zdravlje bebe

Zaštitite vaše sunašce na suncu

Sunčan dan, plaža, more…Vi i vaša porodica bezbrižno uživate na odmoru…Savršeno!

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kako ništa ne bi pokvarilo ovu idiličnu sliku neophodno je dobro se pripremiti za letovanje naročito kada imate bebu.

Kao i sve u životu, sunce ima i korisne i štetne efekte. Bebama je sunce naročito potrebno za pravilan razvoj. Međutim još je i čuveni švajcarski lekar Paracelzijus govorio: „Doza čini otrov“ odnosno sve u čemu se pretera može postati štetno. Tako je i sa sunčevim zracima. Dugotrajno izlaganje suncu opasno je, naročito za najmlađe i može dovesti do ozbiljnih oštećenja kože. Zato je dečjoj koži potrebna posebna zaštita, pre svega u prvim godinama života kada prirodni zaštitni mehanizmi još uvek nisu u dovoljnoj meri razvijeni. U tom uzrastu koža nije u stanju da brzo i u dovoljnoj količini proizvodi pigment melanin koji štiti od UV zraka, pa bebina koža može za svega 3 do 5 minuta da izgori na suncu. Zato je izuzetno važno izabrati proizvod sa visokim zaštitnim faktorom. SPF ukazuje na faktor koji produžava vreme samozaštite, a NIVEA Baby krema za sunčanje SPF 30 i losion za sunčanje SPF 50+ produžavaju prirodno vreme zaštite trideset i pedeset puta.

Takođe treba imati na umu da je potpuna zaštita moguća samo ako se nanese dovoljna količina proizvoda. Testovi koji određuju SPF određenog proizvoda za zaštitu od sunca rade se sa 2 mg kreme po kvadratnom centimetru kože. Ako se nanese manja količina, SPF se smanjuje. Stoga budite izdašni sa količinom zaštite za sunce koju koristite. Naročito treba obratiti pažnju na delove kože koji su najviše izloženi suncu (lice, ruke, noge) i obavezno ponavljati mazanje nakon izlaska iz vode. Dodatna zaštita od sunca u vidu odeće, šeširića sa širokim obodom i naočara je ključna. UV zraci probijaju kožu i tokom oblačnih dana. Čak i kada je u hladu, bebina koža mora biti zaštićena, jer iako nije direktno izložena suncu, svakako jeste štetnim UV zracima. Ali čak i pored izuzetno visoke zaštite, dermatolozi preporučuju da se bebe ne izlažu direktnom suncu u prvoj godini života.

I ne zaboravite, budite primer svom detetu jer vrlo je verovatno da će se deca čiji roditelji revnosno primenjuju zaštitu od sunca i sama redovno štititi od sunca.
Ne dozvolite da vam bilo šta pokvari odmor, kako biste vi i vaše sunašce mogli bezbrižno da uživate na suncu!

NIVEA Baby Sun losion za sunčanje 50+

NIVEA Baby Sun losion za sunčanje 50+
Sigurna i pouzdana zaštita osetljive bebine kože protiv opekotina i oštećenja izazvanih UV zračenjem. Veoma delotvoran vitaminski zaštitni kompleks sa vitaminom E, provitaminom B5 i kombinacijom UV filtera koja sadrži veliku količinu mineralnih filtera, ne štiti samo od UV zračenja, već i od slobodnih radikala uzrokovanih tim zračenjem, te na taj način umanjuje rizik od alergija izazvanih UV zračenjem. Ne sadrži parfeme, veštačke boje, alkohol i parabene. Podnošljivost na koži je klinički i dermatološki dokazana.
200 ml, okvirna cena: 1.185 din

NIVEA Baby Sun krema za zaštitu od sunca SPF 30

NIVEA Baby Sun krema za zaštitu od sunca SPF 30
Sigurna i pouzdana zaštita osetljive bebine kože protiv opekotina i oštećenja izazvanih UV zračenjem. Formulaciju posebno otpornu na vodu, čini kombinacija veoma efikasnog UVA-UVB filter sistema. Specijalan vitaminski kompleks sadrži vitamin E i mineralne filtere koji ne prodiru u osetljivu kožu već formiraju zaštitni sloj na površini koji odbija štetne zrake. Smanjuje rizik od alergija izazvanih UV zračenjem, na posebno osetljivoj koži bebe. Ne sadrži parfeme, veštačke boje, alkohol i parabene. Podnošljivost na koži je klinički i dermatološki dokazana.
75 ml, okvirna cena: 779 din

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije