02.06.2014 Zdravlje bebe

Zašto neke bebe ne vole kupanje?

I dok pojedine bebe obožavaju vodu, baš kao patkice, druge prave veliku frku, histerično plaču i prolaze kroz fazu „mržnje prema vodi“. Zato se potrudite da od svega toga napravite zabavu, uz pesmice, igrice i priče. Uskoro ćete se uveriti da će beba jedva čekati da uđe u kadicu te da neće želeti iz nje da izađe!

plac

Strah od „potapanja“

Nabavite specijalno sedište za kadu ili prostirku koja se lepi za dno, u slučaju da se dete plaši da će skliznuti pod vodu. Takođe, ukoliko beba već može da sedi, uzmite je u ruku i pustite je da se praćaka u vodi. Tako će, sigurna u vašim rukama, moći da uživa u prskanju vodom.

Strah od vode

Vašoj bebi nije potrebno kupanje svake večeri. Zato, ako primećujete da ne voli vodu, kupajte je svake drugi ili treći dan, a između toga biće dovoljno da joj operete lice, vrat, ruke i guzu. Da biste je podstakli da zavoli kupanje, napunite kadu vodom i stavite u nju bebine omiljene igračke.

Mržnja prema pranju kose

Vaša beba možda ne voli kada joj voda i sapunica uđe u oči i kada se sliva niz lice. Zbog toga, potrudite se da joj što minimalnije pokvasite kosu – koristite samo pokvašenu flanelsku krpu. Kada to prihvati, možete da počnete da joj perete kosu na klasičan način, vodeći računa o tome da sapunica i voda ne uđu u oči. Naravno, koristite isključivo bebi šampon koji je takvog sastava da ne iritira kožu i oči.

Strah od oticanja vode

Ako primetite da se vaša beba panično plaši oticanja vode, kada izvadite čep iz kade, pokažite joj, na primeru njenih igračaka, da se nista strašno neće desiti, te da sve ono što je u kadi (uključujući i nju!) u njoj i ostaje!

Autor: Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije