01.09.2017 Nežni kutak

KAD OVE JESENI KROŠNJE ODENU ŽUTE KAPUTE

Children with rucksacks jumping in the park near school. Pupils with books and backpacks outdoors

Kada krošnje drveća odenu žute kapute i kada obuješ najlepše cipelice hodalice i polako kreneš iz slobodnog kraljevstva igre, ogrnut rancem kao ordenjem, u neke nove dimenzije života doći će kraći dani i veće obaveze.
Pred tebe će stati neosvojena prostranstva mnoga – i budi spreman da ih smelo otkrivaš, proživiš i voliš… i ne zaboravi sine, ma koliko puta ponovili istu laž da je vreme igre ostalo iza školskih vrata, ti zadrži čaroliju nemo, samo za sebe. Dok hodaš umornim hodnicima, dok učiš željeno i neželjeno, dok rasteš i živiš nemoj, sine, zaboraviti šta je igra.
Zadeni čiodu čigre vešto ispog kaputa i kad obučeš te najlepše hodalice cipelice da školom kročiš smelo – ne zaboravi nikad – da ti svaka škola jedino vredi, ako se na drugarstvu ne štedi, ako umeš da voliš i ljubav primiš, ako suza ponekad u tvom oku zablista, ako naučiš da vidiš široko i voliš duboko – zauvek nova kraljevstva tražiš – da učiš, da igraš, da živiš.
Kada ove jeseni krošnje odenu žute kapute, oni sine ni ne slute, koliki nemir živi ispod tvog kaputa željan da uči, traži i luta.
Usudiću se zato da zamolim nešto u tvoje ime, sine,i samo jednom, samo ovaj put reći ći lično školi – da te podrži da rasteš i da te samo iskreno voli.
A dalje raste tvoja priča….

Natalija Sknepnek – pisac, rođena je 19. 02. 1980. godine u Pančevu. Autorka je knjiga za decu „Pozornica sa 30 lica“ i „Na krilima bajke“.

Foto: Guliver/Thinkstock

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije