19.09.2015 Novi broj

Deca su najslađa u petoj godini

Autori studije savetuju roditeljima da podstiču mališane da se bar sat dnevno bave sportom kako bi se njihovi mališani razvili u fizički zdrave, srećne i samopouzdane pojedince.

Bebe su izgubile bitku u kategoriji najdražesnijih stvorenja. Roditelji su rekli svoje – deca su najslađa u petoj godini. Tako misli 40 odsto anketiranih koji su učestvovali u istraživanju Društva za omladinski sport. Razlog je razumljiv – deca u tom dobu počinju da komuniciraju i razvijaju smisao za humor, a već su dovoljno odrasla da su po raznim pitanjima samostalna. Nisu krili roditelji ni da se njihovi mezimci pretvaraju u male „monstrume“ u periodu od 10. do 12. godine.

Pročitajte još…Uticaj sporta i fizičke aktivnosti na razvoj dece

U istraživanju je učestvovalo 2000 porodica koje su bile podeljene u stavu da li je roditeljstvo naporan posao ili zabava. Istraživanje je pokazalo i da roditelji provode samo tri i po sata nedeljno sa decom, iako veruju da su zajedničke aktivnosti neophodne za uspostavljanje bliskosti. Devojčice više vole da provode vreme sa mamama, dok dečaci prednost daju očevima. Autori studije savetuju roditeljima da podstiču mališane da se bar sat dnevno bave sportom kako bi se njihovi mališani razvili u fizički zdrave, srećne, akademski uspešne i samouverene pojedince.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije