04.11.2014 Porodica

5 tipova fotografija dece koje ne bi trebalo objaviti na društvenim mrežama

Koliko god bili ponosni na svoje mališane i želeli da se čitavom svetu pohvalite njihovom ljupkošću i uspesima, postoje fotografije koje ne bi smele da se nađu na Internetu.

fotografisanje dece

Bez obzira na to da li su u pitanju prvi koraci, polazak u školu, prva petica, neodoljiv dečji ples uz omiljenu dečju pesmicu ili neki duhovit crtež, mama i tatama je često da odole iskušenju da se pohvale svojom decom. Tako uspevamo da izmamimo osmeh članovima svoje šire porodice i prijateljima koji nisu u prilici da često viđaju naše mališane.

Međutim, Internet nije uvek bezbedan prostor, a to šta će se na njemu naći zavisi isključivo od nas!

Imajte na umu da su neke od porodičnih fotografija namenjene isključivo foto-albumima, a pogledajte koje.

Fotografije tuđe dece

Kada je reč o objavljivanju fotografija mališana na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, roditelji imaju različite stavove, zbog čega ne bi trebalo olako da objavljujete fotografije s dečjih rođendana. Moguće je da nekim roditeljima dece koja se na njima nalaze to neće prijati.

Fotografije škole koju dete pohađa

Svi želimo da mislimo o školi kao o bezbednom mestu, ali je činjenica da ona to često nije. Zbog toga bi trebalo sačuvati fotografije škole vašeg deteta za porodični album i što dalje od očiju neznanaca i poznanika u koje nemate poverenja.

Fotografije na kojima deca ne nose odeću

Razlog je očigledan. Koliko god vaši mališani bili simpatični tokom kupanja, trčkaranja po plaži ili igri tokom toplih letnjih dana, postoje ljudi koji bi lako mogli da zloupotrebe fotografije koje su tada nastale.

Fotografije koje prati puno ime deteta ili link ka njegovom profilu (ukoliko ga ima)

Bez obzira da li je reč o fotografiji nasmejanog mališana koji ponosno pokazuje svoj domaći zadatak ocenjen peticom ili nečim drugim što vas čini ponosnim, trebalo bi izbegavati pružanje mogućnosti svakome da sazna ove podatke o vašem detetu. Uz to, ukoliko je vaš mališan dovoljno veliki da ima profil na društvenim mrežama, nepoželjno je dodavati i link ka njegovom profilu jer će ga to učiniti ugroženijim za komunikaciju s neznancima.

Fotografije koje vaše dete ne želi da vide drugi

Ukoliko verujete da vaš mališan ne bi želeo da se na Internetu nađe fotografija koja mu se ne dopada, nemojte je objavljivati. Iako su u očima njihovih roditelja deca uvek najlepša i najuspešnija, mališani bi se mogli osetiti loše ukoliko na Fejsbuku osvane njihova fotografija na kojoj imaju previše bubuljica ili koja je svedok da su na nekom takmičenju zauzeli poslednje mesto.

Izvor: yumama.com
M.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije