Buduće mame, vežbajte jogu

Nikad nisam bila preterano fizički aktivna, ali dok sam radila, išla sam od kuće do posla i od posla do kuće biciklom ili brzim hodom, što mi je bila sasvim dovoljna aktivnost. Međutim, pošto mi je posao stresan, čim sam zatrudnela, otvorila sam bolovanje, tokom koga sam se ulenjila. Kako sam prestala da radim, prestala sam da vozim bicikl i brzo šetam, pa je fizička aktivnost ubrzo počela da mi nedostaje.

Pitala sam ginekologa čime mogu da se bavim, a on mi je bez razmišljanja preporučio prenatalnu jogu. Poslušala sam ga i nisam se pokajala. Zahvaljujući ovoj vrsti joge, postala sam energičnija i gipkija, i pripremila sam telo za porođaj. Iako sam bila prvorotka, nisam “pukla” niti su me “sekli”. Verujem da sam tako dobro prošla upravo zbog toga što sam šest meseci išla na prenatalnu jogu, a isto mišljenje deli i babica koja me je porađala. Kako mi je rekla, iskustvo joj je pokazalo da se žene koje su tokom trudnoće vežbale prenatalnu jogu porađaju brže i lakše od onih koje je nisu vežbale.

Zato, drage moje, ako vam ginekolog dozvoli, obavezno krenite na časove prenatalne joge. To će vam biti najbolja priprema za veliki dan, poručila je Anja K. iz Zemuna.

Drage mame, ukoliko i vi imate neki savet koji želite da podelite s nama, slobodno nam pišite na mejl: mama&[email protected]

Više ovakvih tekstova naći ćete u AKTUELNOM broju magazina Mama&beba.

Novi broj potražite na kiosicma 5. jula!

Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije