23.02.2014 Porodica

Dr Zorica Crnogorac: Lekarska struka nije samo lečenje ljudi, nego i delovanje u javnosti

Baby Friendly“, konferencija magazina „Moja beba“, o problemima zasnivanja porodice, trudnoći, porođaju i materinstvu, održaće se u beogradskom hotelu Metropol Palace, 25. februara. Na panelu: Lečenje bele kuge, kako pomoći parovima da zasnuju porodicu, kojim započinje konferencija, govoriće i dr Zorica Crnogorac, iz klinike „Genesis“.

dr Zorica Crnogorac

– Specijalna ginekološka bolnica „Genesis“ počela je sa radom 2006.godine, u Novom Sadu, kao prva privatna ginekološka bolnica u Vojvodini. Od osnivanja je uvela najsavremenije svetske metode dijagonistike i lečenja bračnog steriliteta. U okviru saradnje sa RFZO, od 2008. godine do danas, urađeno je više od 700 VTO procedura sa procentom uspešnosti iznad 50 odsto.

Procenat porođaja je oko 80 odsto, što znači da je samo u okviru saradnje sa RFZO rođeno više od 300 beba. Konkretno, u 2013. godini, u okviru saradnje sa RFZO, lečeno je 87 parova, a rezultat lečenja je 48 trudnoća i rođenje 60 beba.

Primetan je trend porasta prosečne starosti pacijentkinja, pa je 2006. godine ona iznosila 31,7 godina, da bi 2013. godine pacijentkinja, u proseku, imala više od 35 godina. S ponosom i zadovoljstvom ističemo da je od osnivanja do danas, naša bolnica pomogla da više stotina parova postanu roditelji.

Konferencija „Baby frinedly“ biće odlična prilika da se javnosti predstave osnovni problemi u ostvarivanju trudnoće i zasnivanju porodice, sa svim relevantnim podacima dobijenim od strane stručnjaka u datim oblastima.

Ujedno, to će biti i prilika da se na otvoren način govori o aspektima ženskog zdravalja, o kojima se obično ćuti. Tome će, svakako, doprineti i učešće ličnosti iz javnog života, kao i konfrontiranje stavova od strane stručnjaka.

Sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv da učestvujem na konferenciji, jer smatram da je tako otvoren način prezentacije stručnih podataka u našoj sredini od izuzetne važnosti za sve žene koje ulaze u reproduktivni period i nameravaju da ostvare trudnoću.

Lekarska struka nije samo lečenje ljudi, nego i delovanje u javnosti na način koji je dostojanstven i lišen tržišnih manipulacija i praznog reklamiranja. Konferencija je dobar put da se podele mišljenja i javnosti pruži uvid u činjenice o ženskom zdravlju i zdravom potomstvu.

Autor: Eva Čubrović, Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije