17.02.2014 Porodica

I muškarcima opada želja za seksom kad postanu roditelji

Novo istraživanje kaže da nisu žene jedine koje gube interesovanje za intimnim životom kada u porodicu dođe beba.

seks

To se dešava i očevima, posebno onima koji se posvete ovoj ulozi. Novopečeni očevi vode ljubav sa svojim partnerkama ređe i čini se da, što je bolji otac, to je seksa među partnerima manje.

Studija je obuhvatila 400 mladih muškaraca na Filipinima, koji su pomogli naučnicima da dođu do zaključka da mladim očevima seks ozbiljno utihne kada na svet dođe dete.

Li Getler, antropolog sa Univerziteta Notr Dam u Indijani, sakupio je medicinske ali i životne informacije o muškarcima dobi 21-26 godine života i pronašao da dolazi kako do fizioloških tako i do promena u ponašanju oženjenih muškaraca koji su dobili decu.

Kada su se oženili, nivo njihovog testosterona je pao, da bi opao još više kada su dobili prvo dete„, kaže Getler za Gardijan.

Nisam mislio da će testosteron uticati na seksualno ponašanje muškarca, ali su testovi otkrili da su se muškarci usmerili na očinstvo, i da što su to više činili, to je više njihov testosteron opadao, a rezultat je bio ređi seks sa partnerom„, kaže Getler.

Bez obzira na fiziološku promenu, Getler smatra da muškarci koji dobiju decu prolaze kroz psihološku promenu koja im pomaže da se prilagode novoj ulozi koju su dobili. „Sada znamo da se to ne dešava samo kod majki. I očevi imaju mogućnost da reaguju na zahteve očinstva„, dodaje on.

Izvor: 021.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije