21.05.2014 Porodica

Institut za neonatologiju nije pozvao dojilje da doniraju mleko ugroženim bebama

Poziv dojiljama da doniraju višak mleka za bebe ugrožene poplavom, koji se pojavio na društvenim mrežama, je nečija lična inicijativa, a ne zvaničan poziv Instituta za neonatologiju, prenosi Mondo.

dojenje

Povodom informacije koja se pojavila na Facebooku i Twitteru, da Institut za neonatologiju u Beogradu, poziva dojilje da doniranjem mleka pomognu bebama ugroženim poplavom, kontaktirali smo Institut i dobili sledeće zvanično saopštenje direktorke Instituta ze neonatologiju, prim. mr. sc. med. dr Milice Ranković Janevski:

„Institut za neonatologiju je, kao deo zdravstvenog sistema Republike Srbije, u stalnoj komunikaciji sa Ministarsvom zdravlja RS i Kriznim štabom. Sve aktivnosti Instituta, pa i aktivnosti Banke mleka, se pokreću isključivo na inicijativu i uz saglasnost i odobrenje nadležnih institucija.

Sakupljanje, analiza, obrada, zamrzavanje, skladištenje i distribucija humanog mleka su jedan veoma složen proces, s obzirom na to da se radi o namirnici u svežem stanju i tečnom obliku, koja je namenjena najrizičnijojoj populaciji.

Najlepše molimo da se sve lične inicijative na društvenim mrežama u kojima se neovlašćeno koristi ime Banke mleka i Instituta za neonatologiju, odmah obustave, kako se u ovoj veoma ozbiljnoj situaciji ne bi širile dezinformacije i kako bi se sprečila svaka mogućnost zloupotrebe.

Svi raspoloživi resursi Instituta (kadrovski, prostorni i materijalni) su, naravno, u svakom trenutku na raspolaganju Kriznom štabu i Ministarstvu zdravlja RS, uz poštovanje najviših principa društveno odgovornog ponašanja“.

Izvor: Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije