24.10.2014 Porodica

Istraživanje: Šta tinejdžerke misle o svom telu

Koliko je lepota postala važna u današnjem svetu pokazala je najnovija studija koja je došla do iznenađujućih rezultata. Čak dve trećine tinejdžerki misli da ima višak kilograma, a polovina njih je priznala da ima neki poremećaj u ishrani.

tinejdzerke

Tri tinejdžerke, Katalin Bek, Loti Hol i Emili Bet Rosko otvoreno su za „Dally Mail“ pričale o ovom problemu.

Četrnaestogodišnja Katalin kaže kako ne može da pronađe jedan deo tela na sebi koji joj se dopada. Kaže da često izbegava da se pogleda u ogledalo jer ne voli da vidi svoj odraz.

Katalin je inače visoka devojka, ali mrzi činjenicu što je najviša u razredu.

Stalno upoređujem svoj izgled s drugim devojčicama. Nije da pokušavam da se poredim s glumicama, ali skoro sve moje drugarice se dive Megan Foks“, kaže Katalin.

Ne volim svoje lice, imam punije obraze, ali mislim da su kosa i oči ono što bih izdvojila kao zadovoljavajuće“, zaključila je ova tinejdžerka koja kaže da je čak i sa 12 godina osećala pritisak da je lepota imperativ.

Sedamnaestogodišnja Loti Hol je s druge strane još oštrija prema sebi.

Kada se pogledam u ogledalo vidim jednu ružnu osobu. Mrzim svoju kosu jer je tanka i suva. Ništa mi se ne sviđa na licu, a ono što najviše mrzim su moje obrve“, kaže Loti.

Mislim da imama veliku glavu i jako lošu konstituciju. Ne smejem se jer mi zubi nisu ravni i biserno beli“, dodala je.

Verovatno treba da budem srećna što imama duge noge, ali šta vredi kada izgledaju kao dva stabla drveta. Stomak mi je opušten i ne volim svoje prste“, kaže Loti kojoj je sa 15 godina ustanovljena anoreksija.

Iako se do sada izlečila i dovela svoje telo u zdravo stanje ona i dalje ne voli sebe.

Sedamnaestogodišnja Emili Bret Rosko priznala je da često plače jer se oseća ružno.

Ima dana kada ne mogu da se pogledam u ogledalo zbog tačkica na licu ili zbog toga što mi butine izgledaju ogromno kada sedim“.

Veliki je pritisak na tinejdžerkama da izgledaju savršeno. Još veći pritisak nam stvaraju dečaci koji ne mogu da skinu pogled sa fotografija savršenih poznatih dama. Oni očekuju od nas da imamo velike grudi i uzani struk, ali kao da ne znaju da su sve te slike retuširane„, kaže ona.

Iako se trudi da ima pozitivne misli o sebi Emili je rekla kako joj s vremena na vreme, u zavisnosti od raspoloženja dođe momenat kada jednostavno ne voli sebe.

Izvor: Superžena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije