17.12.2013 Porodica

Kako ukrasiti dom za praznike

Bez obzira na to da li ćete novogodišnju noć provesti u svojoj ili kući prijatelja, nekoliko dana ranije ukrasite svoj dom.

kicenje

Jelka

Verujte, čak se i šestomesečna beba raduje šarenilu okićene jelke! Bez obzira na to da li ste ljubitelj smreka ili jela (što poprilično zavisi od svote novca koju nameravate da izdvojite), uvek nabavite drvo sa busenom. Pored toga što će duže mirisati, kasnije ćete moći negde da ga zasadite i ulepšate svoju okolinu.

Da biste bili sigurni u to da ste kupili „legalnu“ jelku (dakle, ne onu koju je neko iščupao na obližnjoj planini), proverite da li je za njen vrh zakačena ceduljica na kojoj piše iz kog rasadnika drvo potiče. I, naravno, uzmite račun!

Ukrasi

Što se ukrasa tiče, verovatno i vi svake godine kesu sa kuglicama i trakama ostavljate na „sigurno“ mesto, a onda pred Novu godinu prevrnete kuću uzduž i popreko ne biste li je pronašli. Savet: kesu sa kuglicama uvek stavite na isto mesto jer ćete je naredne godine (najverovatnije) tamo i pronaći!

Ako ne želite da se izlažete trošku za nabavku ukrasa, napravite ih sami. Međutim, zbog ogromnog broja kineskih prodavnica po našim gradovima, kupovina novogodišnjih ukrasa zaista više ne predstavlja veliki trošak. U tim radnjama možete da kupite punu kutiju kojekakvih džidža-bidža za svega 200-300 dinara. S obzirom na to, stvarno se ne isplati trošiti vreme na pravljenje ukrasa (osim ako vam to ne pričinjava izuzetno zadovoljstvo).

Zabava za decu

Jednu sobu dekorišite samo za decu – ukrasite je balonima i svetlucavim trakama. Što se hrane tiče, prilagodite je njihovom uzrastu. Ako su prisutna deca različitog uzrasta, stariju zadužite da paze i zabavljaju mlađe. Ranije pripremite igračke i društvene igre, kao i odgovarajuću muziku. Potrudite se da osmislite dovoljno različitih aktivnosti za decu da im ne bi bilo dosadno!

Obezbedite CD sa dečjom muzikom ili omiljene filmove i crtaće. Dečja zabava trebalo bi da se završi do 22 časa, a da bi i oni osetili ponoćno uzbuđenje poslužite se malim lukavstvom: pomerite sat tako da sva sata ranije otkuca ponoć, pa zajedno sa klincima odbrojavajte sekunde. Uzmite ih u naručje, pa zajedno „dočekajte Novu godinu“. Nakon toga, spremite ih za počinak, trudeći se da narednih pola sata budete tihi. Kada anđelčići uplove u carstvo snova, opustite se u društvu prijatelja i nastavite sa slavljem.

Autor: Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije