25.06.2015 Kutak za mame

4 jednostavna pravila koja će sprečiti starenje kože vrata

Kako bi sprečili ili makar usporili njeno starenje, predstavljamo vam četiri jednostavna saveta kako biste uspeli u tome.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

1. Hidrirajte vrat i dekolte
Obavezno koristite hidratantne kreme, ali ne samo za lice, već i za vrat i zonu dekoltea. Dovoljno bi bilo da je nanosite dva puta dnevno, ujutru posle tuširanja i uveče pred spavanje. Najbolji izbor su kreme koje sadrže peptide, ali su takođe dobre i one koje su baš namenjene za vrat i dekolte.

2. Piling
Pored toga što će vam skinuti mrtve ćelije sa kože i sprečiti pojavu bora, redovan piling vrata će poboljšati teksturu kože u tom predelu. Za dobar piling koristite prirodne preparate ili posebne piling kreme za područje kože vrata. Nemojte raditi piling više od dva puta nedeljno, jer ćete tako isušiti kožu, umesto da je poboljšate.

3. Pazite kako spavate
Čak je i položaj u kome spavate jako bitan za kožu vrata. Najbolje bi bilo da spavate na leđima, na nekom manjem jastuku jer, što je manji jastuk to se vrat manje savija i ne prave se bore. Ako počnete da spavate ovako, bore će vam se znatno kasnije pojaviti.

4. Kada pričate telefonom, držite ga u rukama!
Koliko puta vam se samo desilo, da su vam pune ruke i da ne možete da držite telefon? I naravno da ste mobilni ili fiksni telefon držali glavom, naslonjenom na rame. Iako se ovaj položaj čini bezazlenim, ova navika u stvari čini mnogo više štete, nego što se to čini na prvi pogled. Ovako se stvaraju bore i bol u gornjem delu leđa. Ako su vam ruke zauzete, a neko vas zove – podesite zvuk na spikerfon.

Pored ovih pravila, nemojte zaboraviti da obavezno pijete dosta vode i mažete kremu za zaštitnim faktorom na vrat i dekolte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije