27.02.2018 Kutak za mame

9 stvari koje neću da radim sa svojim drugim detetom!

Postoji bezbroj stvari koje sam uradila sa prvim detetom, a koje neću ponoviti sa drugim – jer sam naučila da ne treba. Ovo su neke od tih stvari.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Meredit Gordon iz Los Anđelesa glumica je i stendap komičarka. Osim toga, ona je i blogerka i piše o svemu od svakodnevnih stvari od scenarija za film. Ona ima dvoje dece i ne želi da se ophodi isto prema njima. U tekstu koji je objavila na svom blogu objašnjava zbog čega.

Ja nemam fotografije sebe kao bebe. Ozbiljno. Te fotografije ni ne postoje. To je zato što sam ja najmlađa od tri ćerke mojih roditelja koji su očajnički želeli dečaka. Kad sam se rodila, oni nisu imali ni ime spremno. Kada su videli da nisam dečak, počeli su da mi traže ime i dali su mi ga po glumici koja je u tom trenutku bila na televiziji u bolničkoj sobi.
Ne žalim se što nemam fotografije sebe kao bebe. Srećna sam što bar imam ime: majka!

Ali sam sebi obećala da ću biti drugačija sa svojom decom. Ponašaću se prema njima potpuno isto, rekla sam sebi pre nego što sam postala majka, znajući da se najmlađe dete u prorodici često oseća kao manje važno.
A onda sam primetila da mi je kuća puna fotografija mog sina, koji je prvo dete, dok je samo jedna ćerkina fotografija bila uramljena. Kada sam to shvatila, ponadala sam se da mi je ćerka još uvek previše mala da bi primetila „nadmoć“ svog starijeg brata.
Ali iako imam manje njenih uramljenih fotografija po kući, ona ima prednost u tome što ima iskusnu majku. Postoji bezbroj stvari koje sam uradila sa prvim detetom, a koje neću ponoviti sa drugim – jer sam naučila da ne treba. Ovo su neke od tih stvari.

1. STALNO OBLETANjE

Moje drugo dete nema majku koja stalno leti i skakuće oko nega zabrinuta da li će biti dobro i uplašena da se ne slomi.

2. NA SVAKA DVA MINUTA PROVERAVANjE DA LI DIŠE

Proveravaću da li diše, samo ne na svaka dva minuta. Biću mnogo vedrija i mirnija.

3. ČUČANjE KOD VRTIĆA

Kada je moj sin krenuo u predškolsko, ja sam plakala. Bila sam zabrinuta i pitala sam se da li će biti srećan, da li je na pravom mestu sa pravim ljudima. Zato sam u početku stalno bila u blizini vrtića, što je bilo blesavo.

4. NEĆU JE STALNO TERATI DA IDE DA SE IGRA SA DRUGOM DECOM

Toliko silno sam želela da moj sin ima prijatelje da sam ga terala da ide i igra se sa svima, bilo da mu se taj neko dopada ili ne. A igranje sa decom koja vam se ne dopadaju nije baš toliko zabavno. Nju ću da pustim da sama bira svoje prijatelje.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije