08.10.2016 Kutak za mame

Intimna higijena: 4 ključna saveta za pravilnu negu vagine

Izgled i zdravlje intimnog dela tela i dalje važe za tabu teme. No, svi ovi faktori često su od presudnog značaja za normalan život, optimalno zadovoljstvo u seksu i ostvarivanje uloge roditelja.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Zdravlje najosetljivijeg ženskog dela tela, vagine, veoma je važno. Problemi koji loše utiču na vaginu su brojni i mogu negativno da utiču na plodnost, želju za seksom i postizanje orgazma. Postoje neke svakodnevne stvari i navike koje mogu ugrožavati zdravlje, a da toga uopšte nismo svesni.

Da biste sačuvali zdravlje svoje intimne zone, reagujte na svaku promenu mirisa i izgleda sekreta, ne dopustite da se infekcija razvije i komplikuje. Bar jednom godišnje posetite ginekologa zbog redovnog ginekološkog pregleda. Takođe, posetite vašeg ginekologa čim primetite neke čudne simptome, te da se vaša vagina “oseća drugačije”, kako biste na vreme otkrili u čemu je problem i uspešno ga rešili.

U međuvremenu, povedite računa o higijeni vašeg intimnog područja. Mnoge žene pogrešno održavaju intimnu regiju, a mi vam danas donosimo savete kako da vašu vaginu negujete na pravilan način kako biste izbegli eventualne probleme.

OVDE pročitajte na šta bi trebalo da obratite pažnju prilikom nege vaše vagine pogledajte na sledećim stranama…
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije