04.10.2015 Kutak za mame

Izgledajte mršavije – a da ne izgubite ni gram!

Želite da izgledate mršavije bez da izgubite kilograme? Trener i autor knjige Strong is the new skinny, Dženifer Koen, otkriva da je ključ u jačanju gornjeg dela tela, leđa i ramena.

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Kada se u vežbanju fokusirate na ove, obično zanemarene regije, to će vam pomoći da postignete izvajani izgled leđa u obliku slova ‘V’, koji će vas učiniti i do 7 kilograma mršavijim, i još važnije, jačim i snažnijim. Dženifer kaže da mnoge žene zaborave na jačanje ovih delova tela i da se fokusiraju na stvari u kojima su dobre i koje im prijaju ili na ono što ugledaju u svom odrazu u ogledalu.

Pročitajte i… Zbogom bolu u leđima: Genijalna vežba za istezanje u samo 3 minuta!

Da bi videli rezultate i prevarili svakog, isprobajte ove dve vežbe za koje Koenova tvrdi da su najbolje za jačanje leđa i tela.

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Foto: Guliver/ThinkstockPhotos

Zgibovi na šipci

Čak i ako vam deluju zastrašujuće, ne možete da zamenarite pozitivne strane zgibova. Unesite malu promenu u klasične zgibove i počnite sa korišćenjem debele gume od 5 centimetara koja će vam pomoći da uradite što više vezanih vežbi. Kasnije ćete se osloboditi gume i moći da se podižete koristeći samo snagu svog tela.

– Obmotajte gumu čvrsto oko šipke, postavite je iza kolena (ili iza stopala za više potpore), uhvatite se za šipku (ako je neophodno koristite stolicu) i započnite sa podizanjem i spuštanjem.

– Ponavljajte tri do pet puta dok ne dostignete dovoljnu snagu da odbacite pomoćne trake

Kliknite OVDE ukoliko vas zanima još bolja vežba za jačanje ovih delova tela!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije