30.05.2018 Kutak za mame

Kutak za mame: Produžite „život“ vašoj veš–mašini

Ukoliko primetite rđu, uključite mašinu na najvišu temperaturu, na program za otkuvavanje. U kutiju za prašak sipajte dve čaše ceđenog soka od limuna.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Za dugovečnost veš mašine se uglavnom zabrinemo tek kada počne da „kašlje“, a do tada mislimo samo o čistoći stvari koje iz nje izlaze. Međutim, i njoj je potrebna nega kako bi duže trajala. Zato joj se, s vremena na vreme, posvetite.

– Isključite je ponekad iz struje i pamučnom vlažnom krpom operite spolja, a unutrašnje održavanje zavisi od onoga što je „muči“.

– Ukoliko primetite rđu, uključite mašinu na najvišu temperaturu, na program za otkuvavanje. U kutiju za prašak sipajte dve čaše ceđenog soka od limuna i pustite je da odradi. Kad završi, ponovite isto, bez soka. Na ovaj način ćete očistiti mašinu od rđe i svih drugih nečistoća.

SAZNAJTE I… Kako pravilno oprati bebinu odeću?

– Ako primetite da se iz nje šire neprijatni mirisi uključite je opet na program za otkuvavanje. Sipajte vodu, dve čaše alkoholnog sirćeta i isto toliko varikine. Kad mašina završi, uključite je ponovo, ali ovaj put samo sa vodom.

– Ko ima kućnog ljubimca, ima i dlake po celom stanu, pa i u veš-mašini. Da biste rešili ovaj problem, posle završenog pranja ostavite vrata od mašine otvorena. Kada se bubanj osuši, usisivačem pokupite preostale dlake.

– Važno je da veš odmah izvadite da se ne bi pojavila buđ i bakterije, a obavezno ostavite otvorena vrata, jer će tako vazduh u njoj uvek biti svež.

– I na kraju, ne zaboravite da očistite gumu, jer se ispod nje skuplja prljavština.

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba!

Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije