27.01.2016 Kutak za mame

Pravila za mame dečaka

Za sve mame koje vole svoje dečake, bore se sa njima svaki dan, umorne su zbog njih ali i ponosne i koje žele da doprinesu tome da njihovi dečaci budu još bolji od nekih odraslih muškaraca koje poznaju, sakupili smo pravila koja će im u tome pomoći. Pogledajte i dodajte svoja pravila u komentarima…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Naučite ga da osećanja imaju odgovarajući naziv

Dečak će vrištati kad je isfrustriran i plakati iz straha, a kad je uzbuđen ili ljut može i da ugrize. Celo njegovo telo reaguje na emocije koje oseća. Pustite ga da bude kakav jeste ali mu objasnite koja je to emocija i koja je prava rekacija na nju, za buduće potrebe. Pokažite mu kako drugi ljudi ispoljavaju svoja osećanja. Vodite ga kroz svet osećanja da bi jednog dana znao razliku između ljutnje i stida, razočaranja i tuge.

Naučite ga da pere svoj veš

…i pusti mašinu za pranje sudova i ispegla košulju. Možda neće uvek odlučiti da to znanje primeni, možda nikada neće ni morati. Ali jednoga dana, njegova žena će vam biti veoma zahvalna.

Pustite ga da pleše

Nije važno kako pleše, važno je da ga naučite da je sasvim u redu da pokaže svoje pokrete kad čuje dobar ritam. Ples i muzika su univerzalni i kuda god ga put povede, biće muzike.

Naučite ga lepim manirima

Zato što je lepo biti kulturan i zato što će tako biti dobar primer drugima.

Naučite ga da bude nežan

Sa bebama, cvećem, životinjama … i osećanjima drugih ljudi.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije