27.03.2016 Kutak za mame

Zašto nastaju strije i kako ih ukloniti?

Iako sve žene ovog sveta sanjaju da imaju glatku i besprekornu kožu, to nažalost nekome ne ode po planu…U jednom trenutku svog života, svako od nas je imao tu situaciju da se suoči sa pojavljivanjem strija.

Ukoliko se pitate kako su one nastale, na koje načine da ih tretirate ili kako da ih uklonite – mi ćemo vam pomoći!

Predstvljamo vam 7 stvari koje sigurno niste znali o strijama:

1. Pojavljuju se na različitim mestima, u različito vreme i iz različitih razloga – strije se pojavljuju prilikom pucanja kože (tačnije dermisa – srednjeg sloja kože), jer u njoj nema više elastina.

Nekome se pojave u pubertetu, prilikom naglog rasta, nekome ukoliko je naglo smršao ili se naglo ugojio, a trudnicama zbog širenja stomaka.

2. Genetika igra bitnu ulogu u pojavi strija – neke osobe su sklonije stvaranju strija zbog genetske predispozicije koju sa sobom nosi njihov organizam. Zbog toga ne možete u potpunosti da se rešite strija, ali ih možete ublažiti do minimuma vidljivosti.

3. Dele se na dve kategorije – doktori razlikuju dve vrste strija – rubra i alba.

Kada prvo nastaju zovu se rubra (dok su još ružičasto-ljubičaste boje), a kada pobele onda se nazivaju abra i njih je mnogo teže ukloniti nego rubre.

4. Tretirajte ih na vreme – ukoliko ste primetili da vam se strije tek stvaraju, morate da počnete da ih tretirate istog trenutka!

5. Radite redovne pilinge – kako biste potpomogli njihovoj prevenciji, potrebno je da radite redovne pilinge kože kako biste uklonili mrtve ćelije sa vaše kože.

6. Probajte da upotrebite kremu za lice – veoma je bitno da proizvod koji koristite za sprečavanje ili ublažavanje strija u sebi sadrži dosta retinola.

Ukoliko ne možete da nađete losion za telo sa dovoljnom dozom ove supstance, probajte da koristite kremu za lice, one u sebi uvek sadrže veću količinu retinola. Druga opcija je da koristite supstance sa dosta vitamina C u sebi koji takođe pomaže u regenerisanju elastičnih ćelija.

7. Masaža takođe pomaže – kada nanesete kremu protiv strija na problematični deo kože, nije samo potrebno da je utapkate na kožu već i da je blago umasirate.

Na taj način pospešujete elastičnost vaše kože.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Sledeća vest

još iz kategorije