04.05.2015 Kutak za tate

Dragi očevi, ovo su i vaše obaveze!

Kada beba dođe na svet, podrazumeva se da mame budu te koje će voditi računa o svemu. Međutim, pomoć mladih tata je ipak neophodna...

ID-10065980

Oba roditelja svesna su da je roditeljstvo najteži posao na svetu, ali osim odgovornosti koju imate kako bi dete izraslo u dobru i kvalitetnu osobu, tu su i mnoge „tehničke“ stvarčice u kojima mame smatraju da bi tate trebalo više da doprinesu.

Promena više pelena
Najčešće su majke te koje preuzimaju ovaj deo posla i vrlo često maštaju kako bi bilo lepo kada bi barem povremeno tate preuzele ovaj deo posla.

Noćna hranjenja
Čak i kada postoji dogovor da se smenjujete u noćnim buđenjima, tate često prespavaju noć bez obzira na dogovore. Mamama bi puno značilo da se zaista pridržavate dogovorenog i priuštite im jednu celu noć u krevetu da odmore i napune baterije.

Igra sa decom
Zaboravite na proveravanje mailove, gledanje filmova ili istraživanja interneta barem na sat vremena dnevno. Odvažite se i osmislite neku zabavnu igru ili barem gugutanje ako je bebica vrlo malena.

Isplanirajte sastanak sa partnerkom
Iako će svaka majka reći da joj je porodica sve i neće pritom da laže, ako je povremeno iznenadite nekom romantičnom večerom ili šetnjom biće vam vrlo zahvalna.

Vreme za odmor
Kada preuzmete brigu o deci, ne ispitujte neprestano majku za savet, već preuzmite inicijativu i neka to vreme zaista bude rezervisano samo za nju.

Ne zvuči teško, zar ne?

Izvor: Index.hr
Foto: Freedigitalphotos.net
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije