16.09.2016 Kutak za tate

Kutak za tate: Kratak kurs koji će vam olakšati paniku pred ženin porođaj

Supruga samo što se nije porodila. Ako ste odlučili da prisustvujete samom činu rođenja, ali vas sada hvata panika jer nemate pojma šta će se desiti, evo nekoliko brzih saveta šta da radite.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

* Psihički se pripremite za prinovu, ali zaista. Većina muškaraca nije svesna do samog porođaja da će trudnoća da se završi – bebom.

* Kada se osetite kao vezana vreća koja nikome ne pomaže ni u čemu, setite se da ste vi tu samo da bi njoj pomogli da se oseća bolje.

* Rođenje deteta ne zahteva hitnu medicinsku intervenciju. Imajte poverenja da će se priroda pobrinuti za sve i ne stvarajte nervozu nepotrebnim pitanjima.

* „Za sve si ti kriv“ je epizoda čiji su uzrok hormoni. Podnesite optužbe stoički i sa razumevanjem, jer ona najavljuje poslednju fazu porođaja.

* Budite hladni, odmereni i opušteni da bi i vaša ljubljena manje paničila.

* Ako čujete „epiziotomija“ gledajte u svim pravcima, osim „dole“. Ovo je veoma važno za vaše zdravlje. Posebno seksualno.

* Gledati malu osobu kako izlazi iz velike osobe jeste jedan od najvećih spektakla koji će vam život prirediti. Pripremite se na neverovatnu količinu ponosa koju ćete osetiti prema svojoj ženi i olakšanju što niko od vas ne očekuje da radite ništa drugo osim da se glupavo smešite.

* Prihvatite da presečete pupčanu vrpcu. Ona zna da bude žilavija nego što mislite. Budite nežni i pažljivi!

* Nemojte da se šokirate kada placenta izađe – izgleda kao komad zaleđenog mesa u plastičnoj kesi i iznenađujuće je velika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije