06.10.2014 Porodica

Lego kockice: Kako ih održavati čistima?

Sitne igračke obično izazivaju nervne slomove kod mama. Uvek se lako zavuku pod kauč, pa završe u usisavaču, vrlo je bolno kada stanete na njih u žurbi, a najgore su kada treba da ih dezinfikujete. Lego kockice su igračke koje uvek završe na podu, sa prašinom i prljavštinom i ukoliko se redovno i temeljno ne čiste, mogu biti pravi izvor zaraze.

lego kockice

Naravno, jednako važno ih je dezinfikovati pre prve upotrebe. S obzirom na to da su lego kockice svevremenska igračka, moguće je da ih dete nasledi od prethodnih generacija. Čuvanje na tavanu također zahtijeva temeljnu dezinfekciju pre nego što kockice dospeju detetu u ruke.

Penušava kupka za lego kocke

U velikoj posudi pripremite vrelu penušavu kupku za kockice i ubacite ih unutra. Pustite da odstoje neko vreme, kada se voda lagano ohladi, frotirnom krpicom ili malenom četkicom dobro istrljajte kockice. Isperite ih dva puta, raširite na peškir i ostavite da se osuše. Ukoliko je potrebno brzo sušenje jer je dete nestrpljivo, poslužite se fenom za kosu, samo pazite da toplote iz fena nije previše jaka kako ne bi rastopila kockice.

Lego kocke u mašini za posuđe

Ovo je najjednostavniji način čišćenja lego kocki. Dovoljno ih je ubaciti u mrežastu kesicu i staviti na gornju policu mašine za pranje posuđa. Bitno je voditi računa da temperatura izabranog programa pranja nije previsoka za lego kockice. Najbolje je uključiti program sa najnižom temperaturom. Ukoliko nakon završenog pranja i sušenja ostane vode kockicama, raširite ih na peškir i ostavite da se osuše.

Čišćenje gumicom za brisanje

Često se na lego kockicama, posebno onima svetlije boje mogu primetiti lepljivi tragovi. Nastaju zbog nakupljanja prašine na kockicama i liče na mastan trag. Najbrži način za uklonjanje ovih mrlja sa kocki je da ih skinete gumicom za brisanje. Jednostavno i gotovo u tren oka!

Izvor: index.hr, M.G.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije