26.01.2014 Porodica

Postoji li hrana za bolji seks? O, da!

Predstavljamo vam novu vrstu ishrane koja može da utiče na brže i bolje doživljavanje orgazma, naročito posle porođaja kada je kod većine parova strast prilično uzdrmana.

seks dijeta

4 postulata “orgazmične” dijete

1. Ishrana sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, koja oslobađa organizam od „ubica orgazma“ – kao što su rafinisani šećer i kofein.
2. Redovno uzimaje većih doza kapsula ribljeg ulja.
3. Redovno izvođenje Kegelovih vežbi.
4. Održavanje nivoa serotonina i dopamina – hemijskih materija u mozgu koje regulišu libido i poboljašavaju dotok krvi u genitalije.

Riblje ulje je, najverovatnije, od presudnog značaja u ovoj dijeti. Visoke doze se, inače, koriste za lečenje psiholoških stanja kao što je depresija, što može da utiče na način na koji doživljavamo seks. Riblje ulje, takođe, može znatno da razredi krv, a to pojačava njen dotok u periferne krvne sudove, pa tako i u genitalije, što omogućava brže postizanje orgazma.

Ova dijeta dobro balansira i nivo šećera u krvi, jer nalaže izbegavanje prerađenih ugljenih hidrata (kao što su pirinač i belo brašno), kao i alkohola, cigareta i kofeina. Sve to može pozitivno da utiče na seksualne i hormone stresa. Takođe, naučno je dokazano da čokolada utiče na moždanu aktivnost i nivo dopamina. Iako ovi izdvojeni efekti ne mogu da budu dovoljni, u sadejstvu sa ostalim faktorima dijete sigurno olakšavaju postizanje orgazma.

Primer jedne nedelje „sexy“ dijete

Svakog dana uradite po 25 Kegelovih vežbi za mišiće dna karlice – reč je o mišićima koje zatežete da biste zaustavili mlaz urina. Kada ih „locirate“, zatežite ih i opuštajte 25 puta svakog dana.

Vaš „orgazmični“ petodnevni jelovnik:

  • PONEDELJAK

Doručak: Jogurt ili švapski sir, borovnice (ili neko sezonsko voće) i musli.
Ručak: Salata od piletine na žaru („Carska salata“) – posni delovi piletine na žaru, zelena salata, rendani parmezan i preliv za salatu.
Večera: Pileća prsa na žaru sa svežom paprikom i avokadom.

  • UTORAK

Doručak: Omlet od dva jajeta sa paradajzom, lukom i paprikom.
Ručak: Musaka od povrća i sveže voće.
Večera: Povrće (brokoli, crni luk, pečurke) isprženo u malo maslinovog ulja na kineski način, sa komadićima posne junetine i mala porcija barenog pirinča.

  • SREDA

Doručak: Dva režnja integralnog hleba, jedno ili dva jajeta i jedan paradajz.
Ručak: Čizburger (bez zemičke) i velika porcija salate bez preliva.
Večera: Pileća prsa na žaru prelivena grčkim sosom (običan jogurt, iseckan krastavac, beli i crni luk i mirođija) u maloj lepinji i salata od paradajza, paprike, krastavca, maslinki, feta sira i maslinovog ulja.

  • ČETVRTAK

Doručak: Musli u jogurtu sa svežim voćem, po izboru.
Ručak: Šunkarica i ementaler (ili neki tvrdi sir) na parčetu integralnog hleba, sa majonezom ili senfom, sveža paprika i štapići šargarepe.
Večera: Pečena piletina sa barenim brokolijem i sveža mešana salata sa prelivom od maslinovog ulja.

  • PETAK

Doručak: Omlet sa sirom, crnim lukom i paprikom.
Ručak: Salata sa tunjevinom, zelenom boranijom, crnim maslinama, kaparom, tvrdo kuvanim jajima i izmrvljenim plavim sirom.
Večera: Pečeni patlidžan, istopljeni sir i salata od pasulja.

Autor: Life Content




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije