23.12.2014 Porodica

Prva Nova godina sa bebom

Dok niste bile majke, razbijale ste glavu time kako da se obučete za doček Nove godine, kakvu frizuru i mejkap da nabacite i na koju žurku da odete. Ali, beba menja sve, pa i proslavu Nove godine.

nova godina sa bebom

Ako ste prethodnu Novu godinu dočekale u poodmakloj trudnoći, na nekoj ludoj žurci, u kafiću ili restoranu, izazivajući pažnju ostalih gostiju, budite ubeđene da će ove godine stvari stajati drugačije.

Dolazak bebe na svet ne podrazumeva samo to da ćete morati da izbacite kompjuterski sto iz spavaće sobe i na njegovo mesto stavite krevetac, ili da oslobodite dve, tri pregrade u ormaru za bebine stvari. Dolazak bebe znači da se apsolutno sve u vašim životima menja, pa i doček Nove godine.

Ukoliko i niste od onih kojima 31. decembar zaista predstavlja najluđu i najlepšu noć, i ako do sada niste pridavali naročitu pažnju proslavama, uspevajući da odolite novogodišnjoj groznici, vreme je za promene. Možete tvrditi da je to noć kao i svaka druga, i da nema potrebe za spektakularnim dočecima, ali više se ne radi samo o vama. Vi sada stvarate dečije uspomene i zato se potrudite da one budu što lepše.

Pod uslovom da nemate kome da ostavite bebu na čuvanje, jer, zaboga, i njegovi i vaši roditelji imaju pravo da slave, a sve bebisiterke ovoga sveta već su rezervisane, ne ostaje vam ništa drugo nego da prvu novogodišnju noć s bebom dočekate u svom domu i među najbližima.

Kako ćete se organizovati, zavisi od toga koliko je stare vaše čedo. Bebe mlađe od tri meseca suviše su male da biste im remetili dnevni raspored zbog žurke koju ste rešili da pravite u susednoj sobi. Najbolje bi bilo da se potrudite da je okupate, nahranite i uspavate na vreme, a onda sednete i sa novopečenim tatom uživate u bogatoj svečanoj trpezi i blagodetima novogodišnjeg TV programa.

Kada je pravo vreme za početak priprema? Nema pravila. Jedni počinju da se spremaju već u oktobru, drugi ni do samog kraja decembra ne znaju kako će dočekati najluđu noć. Ukoliko ste uhvatile sebe kako ipak malo zavidite drugaricama koje će novogodišnju noć dočekati na nekoj egzotičnoj destinaciji, trgu ili barem u restoranu, opustite se. Pomislite na to koliko je ovo poseban trenutak za vašu porodicu.

Prva Nova godina koju ćete dočekati sa svojom bebom treba da bude lepša od svih prethodnih.

Autor: Life Content, M.K.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije