16.12.2013 Porodica

Prvi novogodišnji praznici sa detetom

Bliže se novogodišnji i božićni praznici, a vi imate bebu i ne znate kako da se organizujete? Ne očajavajte, već se prilagodite situaciji i provedite se na najbolji mogući način…

beba nova godina

Ako ste nedavno postali roditelj i morate da brinete o malom biću koje još uvek ne shvata svu tu prazničnu halabuku, ne bi bilo baš primereno ukoliko biste otišli na celovečernju zabavu ili priredili kućnu novogodišnju terevenku za ljude koji nemaju decu. Naravno, to ne znači da treba da odete na počinak u devet uveče, već napravite zabavu po sistemu „i vuk sit i ovce na broju“. Evo kako to da izvedete…

Spojte lepo sa korisnim

Predlažemo vam da održite „sastanak“ sa prijateljima koji imaju dete sličnog uzrasta kao vaše, na kojem ćete se dogovoriti o mestu održavanja proslave. Najbolje bi bilo da domaćin bude onaj par čiji je životni prostor najveći.

Dogovorite se sa prijateljicama oko menija. S obzirom na to da nijedna od vas nema vremena da pravi kojekakve đakonije, biće dovoljno da svaka spremi po jedno hladno predjelo i donese ga na zabavu. Zamolite bake i deke da „pojačaju“ količinu sarmi i salata koje prave i deo odvoje za vas. Ovo se odnosi i na pečenje. Na ovaj način, bez mnogo ulaganja i muke imaćete kompletnu novogodišnju trpezu.

Što se pića tiče, neka svaki par donese jednu vrstu. Primera radi, Petrovići neka donesu sokove, Jovanovići pivo, Milutinovići vino, a domaćin neka obezbedi posluženje za mališane.

Pošto deca ne treba da jedu začinjena i masna jela, napravite im maštovite sendviče, voćnu salatu, puding ili mlečni sladoled.

Autor: Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije