03.07.2018 Porodica Saveti

Roditelji se plaše, evo i čega

Očevi i majke sa najviše plaše fizičkih pretnji, kao što je mogućnost da se dete povredi (75 odsto majki, odnosno 58 odsto očeva), zatim brinu o njihovom učinku u školi (69 odsto majki, 63 odsto očeva), a takođe se boje da će druga deca povrediti njihovo dete (66 odsto majki, 60 odsto očeva).
Guliver/Getty

Guliver/Getty

Kao što se može primetiti, majke su generalno zabrinutije od očeva, naročito kada su u pitanju ova tri problema, pokazalo je istraživanje koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab sa profesorom Davidom Smahelom sa univerziteta „Masarik“.

Briga i o bezbednosti na internetu

Zanimljivo je da je zabrinutost majki i očeva bila gotovo ista kada su u pitanju problemi sa kojima se deca mogu suočiti na Internetu. Oba roditelja su zabrinuta da njihovo dete može provoditi previše vremena na Internetu (62 odsto majki, 60 odsto očeva).
Međutim, oni su manje zabrinuti da njihovo dete može kontaktirati nepoznatu osobu na mreži (41 odsto majki i očeva). Treba naglasiti i da roditelji generalno smatraju da se problemi na Internetu više ispoljavaju kada njihova deca malo porastu, tačnije ne misle da je to problem koji se odnosi na malu decu.
„Zabrinutost roditelja za onlajn bezbednost dece raste sa uzrastom dece. Sa jedne strane, roditelji su u pravu kada smatraju da se onlajn rizici povećavaju usled veće aktivnosti dece na Intrnetu. Sa druge strane, mala deca su takođe pod rizikom kada koriste Internet, čak i ako ne koriste društvene mreže. Neki roditelji potcenjuju rizike kojima mogu biti izložena manja deca. Savetujem roditeljima da vode računa o bezbednosti dece na Internetu od prvog momenta kada dete počnu da ga koriste“, rekao je profesor David Smahel.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije