03.09.2015 Saveti

Ovakve fotografije mališana ne bi trebalo da kačite na društvene mreže

Deca su neodoljiva, pa zato i ne čudi to što roditelji žele da celom svetu pokažu svog mališana. Međutim, neke fotografije nikako ne bi smele da se nađu na internetu, a evo i koje…

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Fotografije kupanja i brčkanja
Svaka fotografija na kojoj je vaše dete čak i delimično obnaženo nikako nije za javnost. Na žalost, iako su deca na takvim fotografijama neodoljiva toliko da biste ih “pojeli” i cele ištipkali, ovakve fotografije veoma lako mogu dospeti u pogrešne ruke, kao što su “lovci” na dečiju pornografiju.

Fotografije na kojima su mališani prehlađeni ili povređeni
Posao roditelja je da zaštite svoju decu, ne da ih iskorišćavaju. Iako vam je vaše dete u svakom trenutku najlepše, zapitajte se da li biste voleli da neko objavljuje vaše fotografije kada niste baš u najboljem izdanju, a da ne govorimo o onim momentima kada se ne osećate najbolje. Verovatno ne. Imajte to u vidu pre nego što postavite fotografiju vašeg mališe koji je bolestan, prehlađen ili povređen.

Pročitajte i… Top 5 tipova fotografija dece koje ne bi trebalo objaviti na društvenim mrežama

Fotografije na noši
Fotografije vaših klinaca dok obavljaju nuždu na noši svakako treba čuvati u posebnom folderu na kompjuteru, ali ne i na internetu, jer, verovali ili ne, one mogu da izazovu potencijalne posledice u budućnosti. Zapamtite da sve što objavite na internetu, tu ostaje zauvek. Da li stvarno želite da sutradan vaši tinejdžeri vide fotku na kojoj po prvi put vrše nuždu br.2?

Privatne informacije
Nisu sve fotografije koje se postave na internet opasne po decu, ali budite oprezni i sa komentarima pored fotografija. Nikad ne pišite puna imena svojih mališana, adresu, ime škole koju pohađaju, da li su sami sa bebisiterkom i slično. Nikada ne možete biti sigurni ko može da zloupotrebi ove informacije.

Grupne fotografije
Ako ste odlučili da objavljujete slike vaše dece, to je vaša odluka iza koje sami stojite, međutim, ne bi bilo u redu ako se pored vaših mališana nađu i druga deca, čiji se roditelji možda ne slažu sa tim da njihove fotografije budu na društvenim mrežama. Najpre se uverite da roditelji dece sa kojima se vaše dete druži i igra nemaju ništa protiv objavljivanja fotografija.

Fotografije kojih bi se vaša deca stidela
Možda su vama smešne fotografije na kojima vaše dete nije baš u najreprezentativnijem izdanju, ali verujemo da oni, kada bi malo porasli, u tome ne bi videli ništa smešno. Povedite računa šta bi kod vaše dece moglo da u budućnosti izazove stid i zbog čega bi ih čak, možda, i drugari iz škole zadirkivali.

Opasne i nebezbedne aktivnosti
Dali ste vašem detetu flašu piva kako biste napravili “urbnebesnu” fotografiju ili sedite u automobilu i pravite selfi fotografiju sa vašim mališanom koji sedi na zadnjem sedištu… Ovakave fotografije su napravljene iz čiste zabave, ali mogu vam doneti mnogo problema ukoliko ih objavite na nekoj društvenoj mreži,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije