24.01.2018 Saveti

Postporođajni seks: Evo šta bi novopečeni roditelji trebalo da očekuju

Vreme je da imate seks prvi put od kada ste se porodile, i kroz glavu vam prolazi milion pitanja: ‘Da li će boleti?’, ‘Da li sam spremna?’, ‘Da li mi se vagina promenila?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Onaj izgovor ‘moramo da sačekamo šest nedelja’ kod partnera više ne pali, tako da vam je vreme isteklo. Evo stvari koje morate da očekujete – a koje vam knjige ne govore…

1. Krvavo je
Niste dobile menstruaciju već devet meseci, pa telo mora da nadoknadi propušteno! Postoji mogućnost da će vaša vagina čak i nakon šest nedelja i dalje ‘ispuštati’ miks krvi, sluzi i materičnog tkiva. Plus, postoji velika šansa da vagina nije ostala neoštećena prilikom porođaja. Šavovi u kombinaciji sa standardnim post-porođajnim modricama i oticanjem daće joj neku crnkasto-plavu boju, i nećete se lepo osećati. Savet? Nemojte ništa da požurujete…

2. Verovatno neće biti tako uska
Uravo ste ‘izgurali’ paketić od 4 kilograma kroz veoma malu rupu, pa su šanse da tokom seksa nećete mnogo osećati. Sa druge strane, možda su vas preusko zašili što dovodi do prepreka na putu. Porazgovarajte sa doktorom i radite karlične vežbe.

3. Vaše grudi možda ‘procure’
Spremite se na curenje mleka iz grudi tokom seksa, jer kada se vi ‘upalite’, upale se i grudi. Stari Egipćani možda jesu uživali u mlečnim kupkama, ali nećte se osećati izazovno kada potopite svog čoveka u laktozi. Ali biće smešno, i držite vlažne maramice kraj kreveta!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije