24.10.2016 Saveti

Zanimljivi načini da sačuvate crteže vaše dece

Ponekad mi jednostavno želimo sve da sačuvamo, ali to ume da napravi i nered… Evo kako da ga izbegnete!

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Kada se dete zainteresuje za crtanje to neretko probudi interesovanje i ostatka porodice, a još ako je talentovano kao da nikad ne može da bude dosta i svi požele barem jedan rad.

Međutim čuvanje baš svakog može i da napravi problem ukoliko nemamo savršeno mesto na koje možemo da i odlažemo…

Predstavljamo vam dva interesantna načina zahvaljujući kojim neće biti nereda, a vaši najmlađi će zauvek ceniti vaš trud.

Iskoristite album za slike
Uzmite neki album jednobojne pozadine i, ispod slika, zalepite radove. Uz dogovor sa vašim detetom možete da kreirate i zanimljive kolaže. Ujedno, album za slike možete i da napravite.

Pročitajte i… Tatina maštovitost: Kreativni dečiji crteži

Kada sastavite omot, jednostavno uzmite tvrd, jednobojan papir i na njega zalepite radove vaših najmlađih, pa preko njih zakačite vaše omiljene fotografije.

Ovakav album svakako će biti jedinstven, a možete i svaki da kreirate na isti način, pa ne samo što ćete sačuvati sve crteže, već ćete imati unikatno mesto za čuvanje uspomena. Istovremeno, tu je i opcija fotografisanja svakog rada, pa da ih na takav način sačuvate u nekom od albuma.

Napravite kolaž
Za ovakav projekat možete da iskoristite bilo kakav notes, pa i da ga u potpunosti napravite. Jednostavno uzmite radove vašeg deteta i pronađit najbolji redosled i mesto za njih, pa ih zakačite na takav način.

Možete i da kreirate priču, na koji način ćete napraviti jedinstvenu slikovnicu u kojoj će najmlađi članovi vaše porodice moći da uživaju i kada porastu. Naravno, tu je i opcija zidnog kolaža. Dogovorite se sa vašim detetom, pa oblikujte radove tako da napravite jedinstvenu sliku(ili nekoliko njih) koju ćete kasnije moći i da uramite.

Skener
U današnje vreme sve sve okreće oko tehnologije. Možda biste radije da imate sve crteže tako da uvek možete da ih izvadite i pogledate, ali ukoliko vam to prostor ne dozvoljava, razmislite da ih skenirate i na taj način prebacite na vaš kompjuter.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije