05.10.2014 Porodica

Šta kada vaše dete poželi da se tetovira?

Kada vaše dete prvi put spomene tetoviranje verovatno će vam se dići kosa na glavi. Umesto izliva besa, pokušajte da kontrolišete svoje emocije i smireno porazgovarate sa detetom, koliko god se to u tom trenu činilo teškim i neizvodljivim.

mama i ćerka

Važno je da detetu objasnite kako je to trajno rešenje. Uklanjanje tetovaže jednog dana kada vam dosadi je vrlo bolno i ostavlja vidljiv ožiljak na koži. Osim toga, velika je verovatnoća da se motiv na koji se dete odluči ni samom detetu za koju godinu više neće sviđati.

Važno je upozoriti dete da tetovaža, posebno na vidljivom mestu može biti jednog dana prepreke pri zapošljavanju. Ako ono želi da tetovira ime drage osobe, objasnite kako se kroz život društveni krug često menja i nositi ceo život ime osobe s kojom više niste u dobrim odnosima nije nešto što dete želi. Takođe s godinama, a posebno na ženskom telu, dolazi do promena. Stoga treba imati na umu da bi trebalo izbegavati tetoviranje na mestima gde će se koža u trudnoći ili starosti najviše rastezati kako ne bi jednoga dana umesto željene tetovaže imali neprepoznatljivu mrlju na svom telu.

Na kraju, pokušajte da pronađete kompromis. Zajedno odlučite o nekoj starosnoj granici kada ćete detetu dozvoliti tetoviranje ako mu tada još uvek ta ideja bude privlačna.

Izvor: index.hr, M.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije