03.11.2014 Porodica

Stvari koje ćerke najčešće kradu iz maminog ormara

Devojčice predškolskog uzrasta često vole da glume „velike“ devojke, pa je tako korišćenje mamine šminke, nakita, odeće i štikli nešto što se dogodi svakoj majci devojčice u nekom periodu njenog odrastanja.

ćerka mamine cipele

Donosimo vam spisak stvarčica koje će vaša princeza rado pozajmiti od vas.

Nakit

Ako imate žensko dete pre ili kasnije ćete se naći u situaciji kada ćete pomisliti da vas je neko opljačkao. Vaša kutija sa nakitom biće opustošena, a malenoj“pljačkašici“ neće biti bitno da li se radi o skupocenom nakitu ili običnoj bižuteriji, dok god je nakit velik i kičast.

Šminka

Većina majki nije oduševljena činjenicom da se trogodišnje dete šminka, pa će vaša kozmetika nestajati bez pitanja. Ruževi su obično najzanimljiviji predmet u maminoj torbici, a još ako je crveni, sreći neće biti kraja. Rumenila i senke verovatno će biti usitnjena kada stignete do njih, a ruž će biti korišćen u svrhe stvaranja malog umetničkog dela.

Cipele

Visoke potpetice se posebno sviđaju devojčica, bez obzira na to što u njima ne mogu stabilno da stoje.

Odeća

Svakoj majci je simpatično da vidi kćer u svojoj haljini ili košulji sve dok se ne radi o omiljenom odevnom predmetu po kojem dete gazi, prlja ga i vuče po podu. Ne ljutite se na malenu, već joj ponudite neki drugi komad odeće koji ionako više ne nosite.

Vikleri za kosu

Devojčice su oduševljene stavljanjem viklera u kosu, pa je sigurnije da im pomognete u tome i izbegnete zapetljavanje kose koje će se završiti prisilnim šišanjem.

Torba

Torbice su takođe jedan od predmeta namenjen „velikima“, pa će samim tim biti vrlo zanimljive devojčicama. Preduhitrite kćer u uništavanju vaše nove torbe i poklonite joj torbu koja već godinama skuplja prašinu u ormaru. Sigurno imate barem jednu takvu, zar ne?

Lak za nokte

Lak za nokte je predmet koji će verovatno napraviti najviše štete u vašem domu. Iako je devojčicama vrlo zanimljiv, zaštitite se od nervnog sloma i lakove za nokte odložite negde gde malena neće moći da dođe do njih. Kada dođe vreme za to, vi joj nalakirajte nokte.

Izvor: index.hr
M.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije