15.01.2014 Porodica

Vaš seksualni život je ugrožen posle dolaska bebe?

Zabrinuti ste jer ste već neko vreme zaboravili šta je to seks? Za početak, znajte da niste jedini.

ss

Većina novopečenih roditelja suočava se sa osekom ljubavnog života u prvih šest meseci do godinu dana nakon dolaska bebe na svet. Osim fizičkih prepreka, kao što su postoperativni ožiljci, iritacije kože i bolovi, pojedine majke osećaju se neprivlačnim za svoje partnere, a veći broj žena, naročito ako su imale težak porođaj, apstiniraju od seksa zbog straha od nove trudnoće.

Ipak, najčešći razlog jeste umor. Nakon celodnevnog „dežurstva“ zbog bebe, većina mama, ali i tata, želi samo da legne u postelju i da zaspi. Kao i u slučaju vraćanja bliskosti, ključna stvar u ponovnom uspostavljanju seksualnih odnosa, jeste komunikacija. Otvoreni razgovor, u kojem ćete oboje potvrditi da su vaša ljubav, poštovanje i privlačnost još uvek isti, najbolji je način za povratak u svet seksa.

Obratite pažnju na osećanja i potrebe vašeg partnera i razgovarajte o situaciji u kojoj ste se zatekli. Ne morate da čekate da legnete u krevet da biste razgovarali o seksu – često je mnogo lakše diskutovati o tome izvan vremena i mesta same „akcije“. Slobodno izrazite sve što osećate i želite i insistirajte da isto učini i vaš partner. Budite strpljivi i taktični i uskoro ćete ponovo uživati u seksu (mada će vam za povratak žara i rasterećenosti iz perioda pre bebe biti potrebno duže vreme).

Autor: Life Content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije